Özgür Özel: “İmamoğlu’na Yasak Kararı Çıkarsa Anında Türkiye’ye Dönerim”

CHP lideri Özgür Özel, İmamoğlu'nun "Ahmak Davası"na ilişkin açıklamalar yaptı, olası yasak kararına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’nun yargılandığı “Ahmak Davası” hakkında konuştu. ABD’ye hareketinden önce İstanbul Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Özel, İmamoğlu’na yönelik olası bir siyasi yasak kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Kararın İmamoğlu’nun aleyhinde çıkması halinde, Türkiye’ye derhal döneceklerini ifade etti. Özel, CHP’nin her ihtimali göz önünde bulundurarak stratejiler geliştirdiğini belirtti.

ABD’deki Programlar ve İmamoğlu’na Destek

Özgür Özel, ABD’deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Sosyalist Enternasyonal toplantılarına katılacağını, Türkiye’yi bu önemli platformlarda temsil edeceğini söyledi. İmamoğlu’na karşı alınacak olası bir yasak kararının ABD’deyken çıkması durumunda ise hızlıca Türkiye’ye geri dönerek, gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirtti.

Okullara Yönelik Eleştiriler

Ayrıca, okullarda hijyen koşulları ve öğrencilere sıcak yemek verilmemesi üzerinden hükümeti eleştiren Özel, CHP’nin okulları ziyaret ederek hijyen eksikliklerini tespit edeceğini ve duruma müdahale edeceklerini ifade etti. “Personel yetersizse, camlar silinecekse biz oradayız” diyerek, sorumluluk almaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.

“Her İhtimale Hazırız”

Özgür Özel, “Ahmak Davası” ile ilgili olası bir siyasi yasak kararının çıkması durumunda neler yapacaklarına dair stratejilerini de açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduklarını söyleyen Özel, böyle bir kararın Türkiye’ye büyük bir demokrasi ayıbı yaşatacağını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: