AMB Faiz İndirimi Beklentisi Yüzde 50’ye Yükseldi: Zayıf Veriler Baskı Yapıyor

Avrupa Merkez Bankası’nın Ekim ayında faiz indirme beklentileri, Euro Bölgesi'ndeki zayıf ekonomik veriler nedeniyle yüzde 50'ye yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Euro Bölgesi’nde kötüleşen ekonomik görünüm nedeniyle Ekim ayında faiz indirimi yapacağına dair beklentilerin artmasıyla yeniden gündemde. Para piyasalarında, AMB yetkililerinin Ekim ayında faiz indirimine gitme olasılığı yüzde 50 seviyesine yükseldi. Geçtiğimiz hafta bu oran sadece yüzde 20 seviyesindeydi.

Euro Bölgesi’nde Ekonomik Aktivite Zayıflıyor

Son açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi’nde özel sektör aktivitesi Mart ayından bu yana ilk kez daralma gösterdi. Bu durum, bölgedeki ekonomik zayıflığın derinleştiğini işaret ediyor. Avrupa Merkez Bankası, enflasyonun yüzde 2’lik hedefe yaklaşmasıyla bu yıl içinde iki kez 25’er baz puan faiz indirimine gitmişti. Ancak kötü gelen veriler, AMB’nin faiz indirim döngüsünü hızlandırabileceğine dair beklentileri artırdı.

Fed’in Faiz İndirimi AMB’ye Baskı Yapıyor

Fed‘in geçtiğimiz hafta yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi, Avrupa Merkez Bankası üzerindeki faiz indirme beklentilerini daha da artırdı. AMB’nin, ekonomik aktiviteyi canlandırmak ve enflasyonu hedef seviyede tutmak amacıyla ekim ayında yeniden faiz indirimi yapacağı öngörülüyor.

Christine Lagarde’dan Enflasyon Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dün yaptığı açıklamada enflasyonun önemli ölçüde yavaşladığına dikkat çekti. Lagarde, Fed ile diyalog halinde olduklarını ancak eş güdümlü bir politika izlemediklerini vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: