Paris Olimpiyat Oyunları’nda Yüzücüler, Kola İçerek Enfeksiyona Karşı Önlem Alıyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yüzücüler, Sen Nehri'nin kirli sularında enfeksiyon riskine karşı Coca-Cola içiyor. Ancak bilimsel açıklamalar, bu yöntemle ilgili endişeleri artırıyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, dünyanın en sağlıklı sporcularından bazıları olan yüzücüler, Sen Nehri’nin kirli sularından enfeksiyon kapmamak için alışılmadık bir yöntem kullanıyor: Kola içmek.

Kola İle Enfeksiyon Önleme Stratejisi

The Wall Street Journal’a konuşan yüzücüler, yarışmaların ardından Coca-Cola içmenin enfeksiyonu önlemeye yardımcı olduğuna inanıyor. Avustralya Takımı’ndan Moesha Johnson, “Coca-Cola efsanesi gerçek,” diyerek, “Yarışmalar sonrasında içiyoruz çünkü içimizdeki her şeyi dışarı atmak istiyoruz,” şeklinde açıklamada bulundu.

Bilimsel Bakış Açısı

Ancak, bu yöntem bilimsel olarak desteklenmiyor. Amerikan Gastroenteroloji Derneği Başkanı Dr. Maria Abreu, kola içmenin sağlıklı bir mide üzerinde enfeksiyona karşı koruyucu bir etkisi olmadığını belirtti. Kolanın, mide asidi seviyelerini etkilemediğini ve dolayısıyla enfeksiyonla savaşma gücünü artırmadığını ifade etti.

Sen Nehri’nde Su Kalitesi Endişeleri

Sen Nehri‘ndeki su kalitesi, Paris’te uzun zamandır bir endişe kaynağı oldu. Nehirde yüzmek, zehirli olduğu için son yüzyılda büyük ölçüde yasaklanmıştı. Fransız yetkililer, olimpiyatlar öncesinde nehrin temizliği için 1,5 milyar dolar harcamış olsalar da sorunlar devam ediyor. Geçen hafta, Belçika ve İsviçre’den bazı sporcular hastalık nedeniyle yarışmalara katılamadı.

Temizlik Çabaları ve Güvenceler

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temizlendiğini göstermek için Sen Nehri’nde yüzdü. Hidalgo, “Bir nehri temizlemenin imkansız olduğunu söyleyenlere karşı ‘Evet, biz bunu yaptık,’ diyorum,” dedi. Ancak, Bangor Üniversitesi‘nden Prof. Davey Jones, Sen Nehri’nde yüzmenin riskli olduğunu savundu. Jones, nehrin yoğun kentleşmiş bir bölgede olduğunu ve bu nedenle kimyasal ve biyolojik patojenlere maruz kalma potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: