Friends 30 Yaşında: Efsanevi Dizinin Küresel Başarısı Hala Devam Ediyor

Friends’in 30. yıl dönümünde, bu ikonik dizi hala milyonları ekrana kilitliyor. İlk bölümünden finaline kadar Friends, televizyon dünyasının unutulmazları arasında. (

30 yıl önce, 22 Eylül 1994‘te New York’ta bir kafede altı arkadaşın hikayesiyle başlayan Friends, bugün hala dünyanın en çok izlenen ve sevilen dizilerinden biri olarak hayatımıza damgasını vuruyor. Monica, Ross, Rachel, Chandler, Joey ve Phoebe’nin birbirine bağlı hayatları, ekranlara ilk adım attığı günden itibaren milyonların favori altılısı haline geldi.

İlk Bölümde Ne Oldu?

Monica (Courteney Cox) şarapçıyla olan ilişkisini anlatırken, Ross (David Schwimmer) eşinin onu bir kadın için terk etmesiyle büyük bir üzüntü yaşıyordu. O sırada, Rachel (Jennifer Aniston) düğününden kaçıp gelinliğiyle kafeye gelerek arkadaşlarının hayatına dahil oldu. Bu sahneler, Friends’in unutulmaz başlangıç anlarını oluşturdu. Chandler (Matthew Perry), Joey (Matt LeBlanc) ve Phoebe (Lisa Kudrow) da bu karmaşık ilişkilere dahil olarak hikayeyi zenginleştirdiler.

Televizyonun Küresel Fenomeni

Friends’in prömiyeri, perşembe akşamları Seinfeld ve Mad About You gibi popüler dizilerin hemen ardından yapıldı ve kısa sürede hit oldu. İlk sezonun ortalarına geldiğinde dizi, izlenme oranlarında rakiplerini geride bırakarak zirveye oturdu. 2001-2002 sezonunda ise tüm televizyon programları arasında en çok izlenen yapım oldu.

Final Bölümü 52,5 Milyon Kişiyi Ekrana Kilitledi

Friends, 10 yıl ve 10 sezon boyunca izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşattı. 2004 yılında yayınlanan final bölümü, tam 52,5 milyon kişiyi ekran başına topladı. O dönem, ana kadro üyelerinin maaşları “hepimiz birimiz için” anlaşmasıyla bölüm başına 1 milyon dolara yükseltilmişti. Dizi, Warner Bros’a tahmini 4,8 milyar dolar kazandırdı.

30. Yıldönümü Kutlamaları

Dizinin 30. yıldönümü şerefine yayın platformu Max, hayranlar için özel içerikler sunuyor. Bu özel kutlamada dizinin en sevilen bölümleri, sahne arkası görüntüleri, belgeseller ve daha fazlası yer alıyor. Ayrıca hayranları mutlu edecek sürpriz içerikler de kampanyanın bir parçası.

Emmy Ödüllü Efsane

Friends, televizyon dünyasında büyük başarılar elde etti. 10 sezon boyunca tam 62 Emmy adaylığı kazandı ve 2002 yılında 8. sezonuyla En İyi Komedi Dizisi ödülüne layık görüldü. Dizinin ortak yaratıcısı David Crane, Friends’in 30. yaşına dair yaptığı bir açıklamada, “Çocuğunuz 30 yaşına geldiğinde nasıl hissettiğinizi anlamak gibi” diyerek bu uzun yolculuğa olan şaşkınlığını dile getirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: