Mansur Yavaş’tan Yüksel Arslan’a ‘Proje Çocuk’ Eleştirisi: “Tavsiye Ediyorum, Bu Tweet’i Silsin”

Mansur Yavaş, Yüksel Arslan’ın sosyal medyada kendisine yönelik sert eleştirilerine tepki gösterdi. "Bu tweet’i silmesidir" diyerek yapıcı bir dil kullanılmasını tavsiye etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın sosyal medyada yaptığı sert açıklamalara tepki gösterdi. Yavaş, Arslan’ın paylaşımlarını alıntılayarak, “Kendisine tavsiyem bu tweet’i silmesidir” dedi.

Yüksel Arslan’dan “Proje Çocuk” Suçlaması

Yüksel Arslan, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Mansur Yavaş’ı dolaylı olarak hedef alarak sert eleştirilerde bulundu. Arslan, “Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek” ve “Hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan” gibi ifadeler kullanarak, Yavaş’ın duruşunu sorguladı.

Arslan, paylaştığı mesajda şu sözlere yer verdi:

“Kurucu iradenin, Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkelerle ters düşenlerle el ele olanlar, ‘Mustafa Kemal’in askeri’ olamaz. ‘Proje çocuk’ denir, ‘Mustafa Kemal’in askeri’ denmez.”

Mansur Yavaş’tan Tepki: “Onaylamıyorum, Tweet’i Silsin”

Mansur Yavaş, bu açıklamalara sessiz kalmadı. Arslan’ın paylaşımlarını alıntılayarak, “Bağımsız milletvekili Sayın Arslan’ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu tweet’i silmesidir” diyerek tepki gösterdi. Yavaş, bu tür sert söylemlerin siyasetin kalitesini düşürdüğünü ima ederek, daha yapıcı bir dil kullanılmasını önerdi

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: