Sicilya Açıklarında Batan Yatta Gizli Şifreli Sabit Diskler Bulundu

Sicilya açıklarında batan yatta, teknoloji patronu Michael Lynch ile bağlantılı olduğu düşünülen gizli istihbarat verileri bulunmuş olabilir. Savcılar incelemeleri sürdürüyor.

Sicilya açıklarında batan ve aralarında teknoloji patronu Michael Lynch‘in de bulunduğu 22 kişinin olduğu yatta, İtalyan savcılar “çeşitli Batılı istihbarat servisleriyle bağlantılı son derece hassas veriler” olabileceğini düşünüyor. Bir kaynağa göre, yatta şifreli sabit diskler ve gizli bilgiler içeren kasalar bulunduğu tahmin ediliyor.

CNN, Lynch’in İngiliz, Amerikan ve diğer yabancı istihbarat servisleriyle çeşitli şirketleri aracılığıyla ilişkili olduğunu bildirdi. Dalgıçlar, batık geminin güvenliğinin artırılmasını talep etti ve bu talep Sicilya Sivil Koruma Kurumu tarafından onaylanarak uygulamaya konuldu.

Batık Geminin Yeniden Yüzdürülmesi Bekleniyor

Batık gemiyi yeniden yüzdürme çalışmaları önümüzdeki haftalarda başlayacak. Ancak, savcı Ambrogio Cartosio, gemiden henüz hiçbir kişisel eşyanın yüzeye çıkarılmadığını belirtti. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi hayatta kalmayı başardı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: