Gizli Tanıktan Barış Boyun’la İlgili Yeni İddialar: “Devlet İçinden Destek Aldı”

Gizli tanık Cüzzam, Barış Boyun hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Boyun’un devlet içindeki bazı kişilerce korunduğunu öne sürdü

Silahlı suç örgütü lideri Barış Boyun ve çetesine ilişkin hazırlanan iddianamede yer alan gizli tanık Cüzzam, Boyun hakkında dikkat çekici iddialarda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, Boyun’un 2019 yılında organize ettiği bir saldırının devlet içindeki bazı kişiler tarafından yaptırıldığını söylediği öne sürüldü.

Barış Boyun ve Sedat Şahin İlişkisi

Gizli tanık Cüzzam, 2018-2020 yılları arasında Boyun’un Sedat Şahin‘in vekili Kadir Hınç ile birlikte Samsun’da uyuşturucu ticareti yaptığını belirtti. Ayrıca Boyun’un silah, uyuşturucu ve yasa dışı bahis ticaretinden yüklü miktarda kazanç sağladığını ifade etti.

Devlet İçinden Destek İddiası

Cüzzam, Barış Boyun’un Muğla’da 2019 yılında düzenlediği bir silahlı saldırıyı, devlet içerisindeki bazı kişiler tarafından yaptırıldığını iddia etti. Saldırı sonrası Boyun’un, “Bu eylemi devlet içerisindeki bazı kişiler yaptırdı ve büyük miktarda para aldım” dediğini belirtti.

Engellerin Kaldırılması ve Polis Operasyonları

Boyun’un “Tüm engeller kalkacak” şeklindeki ifadesinin gerçekleştiğini söyleyen Cüzzam, çeteye yönelik polis operasyonlarının yapılmadığını ve herhangi bir operasyon olacağı zaman önceden bilgi aldıklarını iddia etti.

Boyun’un Gürcistan’a Kaçışları

Cüzzam, Barış Boyun’un emniyetten sızan bilgiler sayesinde iki kez Gürcistan‘a kaçtığını öne sürdü. Boyun’un geri döndüğünde ise emniyet bağlantıları sayesinde serbest kaldığını ve ardından tekrar Gürcistan’a kaçtığını söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: