Erkekleri Koruma Derneği’nden Şok Sözler: “Erkekler Daha Fazla Şiddet Görüyor”

Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘na yürüyerek basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Bahri İnceler, açıklamasında erkeklerin yaşadığı şiddete dikkat çekerek, erkeklerin normlar yüzünden seslerini çıkartamadığını ifade etti.

Bahri İnceler: Erkekler Şiddet Görüyor Ama Sessiz Kalmaya Mecbur Bırakılıyor

Yönetim Kurulu Başkanı Bahri İnceler, erkeklerin gördüğü şiddeti dile getirmenin toplumda alay konusu yapıldığını belirtti. İnceler, “Binlerce feminist dernek var ama biz Erkekleri Koruma Derneği dediğimizde insanlar gülüyor. Kadınlara gülmüyorsunuz. Erkeklerin de korunmaya ihtiyacı var, çok fazla şiddete uğrayan erkek var ama utanıyorlar ve konuşamıyorlar,” dedi.

Eylemde Bando ve Sloganlar

Polisin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde basın açıklamasına izin vermemesi üzerine, grup açıklamasını ATO Hatıra Ormanı‘nda gerçekleştirdi. Bando eşliğinde yürüyen grup, “Baba” filminin müziğini ve “Hayat Bayram Olsa” şarkısını çaldı. Eylemde, “Eşit velayet eşit adalet”, “ATM değiliz, biz de insanız” ve “Bakanlık uyuma, erkeklere de sahip çık” gibi sloganlar atıldı.

Nafaka Eleştirisi ve Adalet Çağrısı

Güler Tüm İnceler isimli dernek üyesi, nafaka konusunda yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, “Oğlum 3 bin dolar nafaka ödüyor, torunumu göremiyorum. Torunum bize düşman oldu. Bazı genç bayanlar herkesin hakkını yiyor, artık bu duruma son verilmeli” dedi.

Bahri İnceler: Aile Bakanlığı Kadın Bakanlığı Gibi Hareket Ediyor

İnceler, basın açıklamasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın adını eleştirerek, “Bakanlık ismi Aile Bakanlığı, ancak Kadın Bakanlığı gibi hareket ediyor. Erkeklerin haklarını ciddiye almıyorlar, oysa eşitlikten yanayız,” diye konuştu. Erkeklerin nafaka vermek zorunda kaldığını, çocuklarını göremediğini ve 6284 sayılı kanunun tamamen kadınların yanında olduğunu vurguladı.

Beyaz Araç İddiası ve Kadın Cinayetleri

İnceler, ayrıca Narin Güran cinayeti üzerinden, “Anneler kutsal değildir. Narin cinayeti tamamen bir kadının altından çıktı ama bunu kimse konuşmuyor,” diyerek şiddetin cinsiyeti olmadığını ifade etti.

Erkekleri Koruma Derneği: Erkek Hakları da Kadın Hakları Kadar Önemlidir

İnceler, açıklamasında erkeklerin de hakları olduğunu savundu ve toplumun buna duyarlı olması gerektiğini belirtti. “Yasalar maalesef kadınların yanında. Erkekler daha fazla vergi veriyor, ancak haklarını alamıyor,” dedi.

Talepler ve Eylem Sonrası

Basın açıklamasının ardından Bahri İnceler, bakanlığa dilekçe vereceğini açıkladı. Eylem sona erdiğinde, polislerle el sıkışarak teşekkür etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: