Salim Güran ile İşçisinin Konuşması Soruşturma Dosyasına Girdi: “Senin Bir Şeyin Düşmüş”

Salim Güran ile işçisi arasındaki telefon görüşmesi, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyasına girdi. Konuşma önemli ipuçları içeriyor.

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran ile ilgili soruşturma devam ederken, tutuklu amca Salim Güran ile işçisi arasındaki telefon konuşmasının detayları dosyaya girdi. Bu görüşme, soruşturma açısından büyük önem taşıyor.

Soruşturmanın Detayları

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürerken, olayın yankıları genişlemeye devam ediyor. Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Olayla ilgili olarak şu ana kadar 12 kişi tutuklandı.

Salim Güran ve İşçisinin Konuşması

Soruşturma kapsamında tutuklanan Salim Güran ve işçisi olduğu öğrenilen 15 yaşındaki R.A., olay günü yaptıkları telefon konuşmaları ile dikkat çekiyor. Bu konuşma, soruşturmanın en önemli belgeleri arasına eklendi. 21 Ağustos Çarşamba günü saat 18.38.02’de gerçekleştirilen bu 37 saniyelik telefon konuşması, Kürtçe yapılmış ve yeminli tercüman tarafından deşifre edilerek dosyaya sunulmuştur.

Dosyaya eklenen tutanakta, işte o konuşmanın detayları:

(1) Erkek şahıs: Alo (Alo)

(2) Erkek şahıs: Remezan

(1) Erkek şahıs: Haa (Efendim)

(2) Erkek şahıs: Sona doğru senin bir şeyin düşmüş, sınırın orda, sona doğru

(1) Erkek şahıs: Hııı

(2) Erkek şahıs: Sınırın orada, senin bir şeyin

(1) Erkek şahıs: Tamam, Hıı

(2) Erkek şahıs: Sınırın orada, sınırda, taşların orda

(1) Erkek şahıs: Heeee

(1) Erkek şahıs: Biri yerdedir haaa

(2) Erkek şahıs: Tamam ben şimdi gider alırım

(1) Erkek şahıs: Ee Tamam

(2) Erkek şahıs: Tamam

Beyaz Araç İddiası

Soruşturma kapsamında 2 Eylül’de tutuklanan Salim Güran, ifadesinde olay günü işçisi R.A. ile yaptığı telefon görüşmelerinin tarla işleri ile ilgili olduğunu belirtmiş, ancak konuşmaların detaylarını hatırlamadığını iddia etmiştir. Soruşturma dosyasına eklenen diğer konuşmalar arasında, beyaz bir araç ile ilgili tartışmalar da yer almıştır. Salim Güran, söz konusu beyaz aracın olay günü kullandığı kardeşi Fuat Güran’a ait olduğunu ve bu araç hakkında konuştuklarını savunmuştur.

Beyaz araçla ilgili iddialar ise dikkat çekici. Savcılık, R.A.’nın tutuklanma gerekçesinde, Narin Güran’ı arama çalışmalarının “hedef saptırma maksatlı” olarak suni ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemlerle geciktirilmeye çalışıldığını tespit etti.

Soruşturma devam ederken, Salim Güran ve işçisi R.A. ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: