Google Eski CEO’su Schmidt’ten Yapay Zeka Kehanetleri: Video Gizemli Şekilde Kaldırıldı

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, yapay zeka hakkında çarpıcı kehanetlerde bulundu. Schmidt’in konuşmasının yer aldığı video kısa süre içinde YouTube'dan kaldırıldı.

Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, Stanford Üniversitesi’nde yaptığı konuşmasında yapay zeka alanında önümüzdeki yıllarda insanları şoke edecek gelişmeler yaşanacağını ifade etti. Ancak bu konuşmanın yer aldığı video kısa bir süre sonra YouTube’dan gizemli bir şekilde kaldırıldı.

Schmidt: “BDM’ler Geleceğimizi Değiştirecek”

Eric Schmidt, konuşmasında Büyük Dil Modellerinin (BDM) yakın zamanda kimsenin anlayamayacağı ölçekte bir etki yaratacağını belirtti. Bu modellerin, kimya gibi kompleks alanlardaki verileri anlayıp, test edebilme kapasitesine ulaşacağını söyledi. Schmidt, yapay zekanın etkisinin, sosyal medyanın topluma olan büyük etkisinden bile daha fazla olacağını iddia etti.

TikTok Yasaklarına Karşı BDM Önerisi

Schmidt, yönetimlerin TikTok’u yasaklama girişimleri hakkında da konuştu. Eğer TikTok yasaklanırsa, insanların BDM’ler aracılığıyla kendi TikTok kopyalarını oluşturabileceklerini ve bu yasağın etkisiz kalacağını belirtti.

Google ve Çalışma Kültürü Eleştirisi

Eski CEO, Google’ın yapay zeka yarışında geride kaldığını savundu. Bunun nedenini, Google’ın çalışanlarını sadece mesai saatlerinde çalıştırması ve evden çalışma düzenine izin vermesine bağladı. Schmidt, startup şirketlerin başarısının insanların “delice çalışmasına” dayandığını söyledi.

Videonun Kaldırılma Sebebi

Schmidt’in Google hakkında yaptığı eleştiriler, videonun YouTube’dan kaldırılmasına neden oldu. Daha sonra Wall Street Journal’a gönderdiği bir e-postada, Google ve çalışma saatleri hakkında yaptığı yorumlar için “pişman” olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: