İtalya’da Cinsel Suçlular İçin Kimyasal Hadım Gündemde: Teknik Komite Kuruluyor

İtalya, cinsel şiddet suçlarına karşı kimyasal hadım cezasını tartışıyor. Hükümet, tecavüz suçluları için bu cezayı değerlendirmek üzere teknik komite kuracak.

İtalya’da, iktidar ortağı aşırı sağcı Lig Partisi, tecavüz ve çocuk istismarcılarına karşı kimyasal hadım cezasını gündeme getirdi. Parlamento, kimyasal hadım gibi cezaları değerlendirmek üzere bir teknik komite oluşturulması kararını kabul etti.

Hükümetten Kimyasal Hadım Komitesi Kararı

Lig Partisi Milletvekili Igor Iezzi tarafından parlamentoya sunulan “komisyon ya da teknik komite kurulması” önerisi, Giorgia Meloni liderliğindeki hükümetin bu konuda çalışma yapmasını öngörüyor. Komite, tecavüz suçluları için psikiyatrik ve farmakolojik tedavi yöntemlerini, özellikle de kimyasal hadım seçeneğini değerlendirecek.

Matteo Salvini’den Zafer Açıklaması

Konuyu ilk kez gündeme getiren isimlerden biri olan, aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Cinsel şiddet suçlarında kimyasal hadımın değerlendirilmesi için Meclis’te alınan bu karar, adalet ve sağduyu adına önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

Muhalefetten Anayasa Tepkisi

Ana muhalefetteki Demokratik Parti (PD) Milletvekili Simona Bonafe, kimyasal hadımın anayasa aykırı olduğunu savunarak komite kararına itiraz etti. Diğer muhalefet partileri de bu önerinin anayasal haklara aykırı olduğunu belirtti. Kimyasal hadım önerisi, geçen yıl Palermo ve Napoli şehirlerinde yaşanan toplu tecavüz olayları sonrası kamuoyunun tepkisi üzerine gündeme gelmişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: