Cumhurbaşkanı Ertdoğan, ‘Aydın Doğan’ı Kapattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı. Yerine Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 yılında kurulan ve Boğaziçi Üniversitesi‘nde lisans sonrası eğitim veren Aydın Doğan İletişim Enstitüsü’nü kapattı. 20 Ağustos gecesi yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, enstitü yerini Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü’ne bıraktı.

Resmi Gazete’de Yayımlanan Karar

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, Türkiye genelinde dört üniversitede bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken, yerlerine yenileri kuruldu. Kararın altında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası bulunuyor.

Aydın Doğan İletişim Enstitüsü’nün Kapatılması

Boğaziçi Üniversitesi‘nde 2000-2001 akademik yılında faaliyete geçen Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, lisansüstü eğitim veren önemli bir akademik merkezdi. Enstitü, ABD ve Türkiye’deki önemli üniversitelerden öğretim üyeleriyle öğrencilere master ve doktora yapma imkânı sağlıyordu. Enstitünün yapımı için Aydın Doğan Vakfı, 3 milyon dolar bağış yapmıştı.

Diğer Üniversitelerdeki Değişiklikler

Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar doğrultusunda ayrıca:

  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatıldı, yerine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruldu.
  • Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.
  • Çankaya Üniversitesi Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri kapatılarak yerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.
  • Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: