İsmail Saymaz: “İsmailağa Müftüsü Çıplak Yakalandı, Olay Örtbas Ediliyor”

Konya’da İsmailağa Cemaati’ne bağlı müftü G.B., bir kadınla aracında çıplak halde yakalandı. Olayın örtbas edilme iddiaları gündeme geldi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Konya’nın Beyşehir ilçesinde görev yapan ve İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu bilinen Müftü G.B.‘nin, tartışmalı bir olayla gündeme geldiğini aktardı. İddiaya göre, Müftü G.B., iki hafta önce bir kadınla birlikte aracının arka koltuğunda belden yukarısı çıplak halde yakalandı. Olay yerine gelen polisler tarafından tutanak tutuldu ve durum, il müftüsüne ve Konya Valisi’ne bildirildi.

Müftü G.B.’nin Savunması

Müftü G.B., olayın ardından çarşaflı eşini Konya Müftülüğü’ne getirerek, “O kadın bendim” dedirtti. Bu şekilde kendini savunmaya çalışan G.B., iddiaları reddetti.

Soruşturmanın Örtbas Edilme İddiaları

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, olayın savcılığa intikal etmemesi ve yerel İsmailağa müritleri ile bazı siyasilerin müftü hakkında işlem yapılmaması için devreye girmesi, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığına dair şüpheleri artırdı.

Diyanet Yetkililerinden Sert Tepki

Olayla ilgili konuşan Diyanet yetkilileri, müftü hakkında net bir açıklama yapılması gerektiğini ifade etti: “Eşi değilse bu bir faciadır ve direkt meslekten ihraç edilmesi gerekir. Eşiyse bile soruşturma açılmalı.” Yetkililer, İsmailağa Cemaatinin müftüye sahip çıkma çabalarını eleştirerek, olayın üstünün örtülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: