Netflix’in Türkiye Yetenek Haritası Girişimi: Gençlere Yeni Kariyer Fırsatları

Netflix, Anadolu'daki genç yeteneklere fırsat eşitliği sunmak amacıyla Türkiye Yetenek Haritası girişimini başlattı. Eğitimler Çanakkale, Ankara ve Mardin’de düzenlenecek.

Dünyanın lider eğlence servisi Netflix, Anadolu’daki genç yeteneklere fırsat eşitliği sağlamak için yeni bir projeye imza atıyor. Türkiye Yetenek Haritası adlı girişimle, Çanakkale, Ankara ve Mardin’de gençlere kreatif sektörde kariyer yapmaları için eğitim imkanı sunulacak.

Netflix ile A’dan Z’ye Reji Eğitimi

Girişimin ilk adımı, 2-3 Eylül tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirilen Netflix ile A’dan Z’ye Reji Eğitimi ile atıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin katıldığı bu eğitim, gençlere kreatif sektörde kariyer yapma yolunda önemli bir fırsat sundu. Eğitim, Troya Film Platformu kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlendi.

Sıradaki Durağı Ankara

Türkiye Yetenek Haritası’nın bir sonraki ayağı Ankara olacak. 20-21 Eylül tarihlerinde, CerModern iş birliğiyle düzenlenecek reji eğitimine, Başkent Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü ile Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri katılacak. Projenin 2024 yılı içerisindeki son aşaması ise Mardin Film Ofisi iş birliğiyle Ekim ayında Mardin’de gerçekleştirilecek.

Netflix’ten Gençlere Destek

Netflix Diziler Direktörü Özge Bağdatlıoğlu, Türkiye Yetenek Haritası girişimiyle ilgili, “Bu projeyle Anadolu’daki gençlerin kreatif sektörde hak ettikleri fırsatlara daha kolay ve eşit bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz” dedi. Ayrıca, Çanakkale ve Ankara‘daki eğitimlerin Türkiye Kültür Yolu Festivali‘nin bir parçası olmasından gurur duyduklarını ifade etti.

Netflix’in Eğitime Katkıları

Netflix, bugüne kadar Türkiye’de kreatif sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla birçok projeye imza attı. Bu projeler arasında, Bahçeşehir Üniversitesi ile düzenlenen Netflix Dizi Yazarlığı Dersi, Güney California Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen Yaratıcı Yapımcılık Programı ve Anima Okul iş birliğiyle gerçekleştirilen Görsel Efekt Eğitimi gibi eğitimler yer alıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: