Mahfi Eğilmez’in Adını Kullanan Sahtekarlar Telegram’da Vurgun Peşinde

Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adını kullanan sahtekârlara karşı uyarıda bulundu ve yatırım tavsiyesi vermediğini belirtti.

Türkiye’nin tanınan ekonomisti ve Hazine eski Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerini dolandırıcılığa karşı uyardı. Eğilmez, adını kullanan kişilerin Telegram üzerinden sahte bir hesap açıp yatırım tavsiyesi vermeye başladığını duyurdu. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı takipçilerini bilgilendiren Eğilmez, yatırım tavsiyesi vermediğini ve bu tür hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Mahfi Eğilmez’den Takipçilerine Uyarı

Mahfi Eğilmez, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin hiçbir sosyal medya platformunda yatırım tavsiyesi vermediğini belirtti. Şu ifadelere yer verdi:

“Ben hiç kimseye hisse önerisi veya yatırım tavsiyesi vermiyorum. O nedenle benim adıma açılan ve bu tür tavsiyeler veren, yönlendirmeler yapan hesaplara asla inanmayın.”

Sahtekârlar Telegram Üzerinde Aktif

Mahfi Eğilmez, Telegram platformunda adına açılan sahte hesaplar üzerinden yatırım tavsiyeleri verildiğini ifade etti. Eğilmez, Telegram’a üye olmadığını belirterek, adını kullanan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini yineledi. Ayrıca, Instagram ve Facebook hesaplarının olduğunu fakat bu platformları neredeyse hiç kullanmadığını belirtti.

Yatırım Tavsiyesi Vermiyorum

Yazar ve akademisyen kimliğiyle de bilinen Mahfi Eğilmez, yatırım tavsiyesinin kendi uzmanlık alanı olmadığını ifade etti. Eğilmez, “O iş benim uzmanlık alanımla ilgili değil” diyerek, takipçilerini sahte hesaplara karşı defalarca uyarmak zorunda kaldığı için özür diledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: