Barış Boyun Suç Örgütü İddianamesi: Ünlü Rapçiler İçin Hapis Cezası İstendi

Barış Boyun suç örgütü davasında rapçiler Heijan, BIG, CAC ve Muti’ye örgüt üyeliği ve halkı silahlandırmaya teşvik suçlamasıyla hapis cezası istendi.

Barış Boyun liderliğindeki suç örgütüne yönelik hazırlanan 578 sayfalık iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Barış Boyun’un suç örgütü kurduğu ve yönettiği, bu örgüt aracılığıyla Türkiye’nin en büyük suç örgütü olmayı hedeflediği belirtiliyor. Suçlamalar arasında silahlı saldırılar, haksız kazanç sağlama ve örgüt üyelerini gençlerden seçme stratejisi bulunuyor. Boyun’a 10 farklı suçtan, dört kez müebbet hapis ve 349 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede dikkat çeken bir diğer unsur ise rap müziğin tanınmış isimlerinin de bu suç örgütüyle bağlantılı olduklarının öne sürülmesi.

Rapçiler Heijan, BIG, CAC ve Muti’ye Hapis İstemi

Ünlü rapçiler Heijan (Doğan Tarda), BIG (Samet Işık), CAC (Şahan Terzioğlu) ve Muti (Muhammet Nedim Doğan), Barış Boyun’un liderliğindeki suç örgütüne üye olmak ve örgüt adına halkı silahlandırmaya teşvik etmekle suçlanıyor. İddianamede yer alan bilgilere göre, rapçilerin, kliplerinde örgütün talimatıyla uzun namlulu silahlar ve tabancalar kullanarak Barış Boyun’a övgüler dizdiği ve bu şekilde örgüte sempatizan kazandırmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Heijan ve diğer rapçilerin kliplerinde Barış Boyun’a “İstanbul’un sefiri, sokakların hakimi” gibi ifadelerle atıfta bulundukları, bu sayede suç örgütüne destekçi bulmaya çalıştıkları ifade ediliyor. İddianamede ayrıca Heijan’ın cep telefonunda yapılan incelemelerde Barış Boyun’la gerçekleştirdiği görüşmelerin ekran kayıtlarının bulunduğu belirtildi. Bu detaylar, suç örgütüne sempatizan kazandırmak için sosyal medya ve müzik videoları kullanıldığı yönündeki iddiaları destekliyor.

Barış Boyun ve Yöneticileri

İddianamede, Barış Boyun’un İtalya’ya kaçtığı ve burada tutuklu olmasına rağmen örgüt faaliyetlerini sürdürdüğü ifade ediliyor. Boyun’un, tutuklu bulunduğu İtalya’dan örgüt üyelerine mektuplar göndererek, faaliyetlerin Mert Gültepe ve Gurur Işınçelik tarafından devam ettirilmesini istediği kaydediliyor.

Örgüt yöneticileri arasında Beratcan Gökdemir, Bahadır Akdağ, Zafer Boyun, Tolga Gültepe ve Bayram Demir yer alıyor. Bu kişilerin Barış Boyun’un talimatlarını örgüt üyelerine ilettiği ve bu şekilde örgütün Türkiye genelinde genişlediği iddia ediliyor.

Cezalar ve Yargı Süreci

Barış Boyun’a dört kez müebbet hapis ve 349 yıla kadar hapis cezası istenirken, rapçiler Heijan, BIG, CAC ve Muti için 19 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, suç örgütü üyelerine 13 yıldan 349 yıla kadar değişen cezalar isteniyor. Yargılamaların ilerleyen günlerde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlaması bekleniyor.

Bu iddianame, Türkiye’nin son yıllarda en büyük suç örgütlerinden birine karşı açılan davalardan biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle ünlü rapçilerin bu örgütle bağlantılı olduğu iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: