Almanya’da Dönerci Sayısına Kota Geliyor: Heilbronn’da Hazırlıklar Başladı

Almanya'nın Heilbronn kentinde dönerci sayısına sınırlama getirilmesi gündemde. CDU, şehirdeki dönerci sayısının kısıtlanması için bir rapor hazırlattı.

Almanya, son dönemde döner fiyatlarının yükselmesi ve dönercilerin hızla artmasıyla yeni bir tartışmanın merkezine oturdu. Ülkenin farklı şehirlerinde dönercilerin sayısı artarken, özellikle Heilbronn kentinde dönerci sayısına sınırlama getirilmesi gündemde.

Döner Fiyatları Artıyor, Dönerci Sayısı Artışta

Almanya’da tabak döner fiyatları pek çok yerde 15 Euro‘yu aşarken, çeyrek pide arası döner ve içecek fiyatı 10 Euro‘ya ulaştı. Türklerin Almanya’ya taşıdığı döner, zamanla Almanların milli yiyeceği olarak bilinir hale geldi. Ancak, dönerci sayısının artması şehirlerdeki esnaf yapısını etkileyince bazı önlemler gündeme gelmeye başladı.

Heilbronn’da Dönerciler İçin Üst Sınır Getiriliyor

Baden Württemberg eyaletinde bulunan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Heilbronn kentinde, dönerci sayısına bir kota getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Şehir meclisinde en büyük grubu oluşturan Hıristiyan Demokrat Parti (CDU), dönerci sayısına bir üst sınır getirilmesini talep etti. Bu talebe SPD’li Belediye Başkanı’nın yönettiği kent yönetimi de sıcak bakıyor.

Küçük Alanda Çok Fazla Dönerci

Heilbronn’un merkezinde yarım kilometrekarelik küçük bir alanda tam 20 dönerci veya kebapçı bulunuyor. Ayrıca, bu alanda 18 berber, 16 manikür-pedikür salonu ve 13 cep telefonu dükkanı da yer alıyor. CDU, şehir merkezindeki işletme çeşitliliğinin artması gerektiğini savunarak, sadece belirli türde işletmelerin açılmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Rapor Hazırlandı: Dönerci Sayısına Sınırlama Getirilebilir

Heilbronn Şehir Girişimi’nin talebiyle Ekonomi Denetleme Firması PWC tarafından hazırlanan raporda, şehirdeki dükkan ve restoran yapısının kontrol altına alınabilmesi için dönerci sayısına yasal bir sınır getirilebileceği belirtildi. Raporda, şehir merkezindeki işletmelerin sayısal olarak kısıtlanabileceği ve bu uygulamanın yasal yollarla desteklenebileceği ifade edildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: