Baby Reindeer Dizisinin İkinci Sezonu Yok: “Sanat Eseri Gibi Bırakmak En Doğrusu”

Baby Reindeer dizisinin yaratıcısı Richard Gadd, Emmy zaferine rağmen dizinin ikinci sezonunun olmayacağını açıkladı ve diziyi bir sanat eseri olarak bıraktığını belirtti.

Baby Reindeer dizisinin yıldızı ve yaratıcısı Richard Gadd, popüler Netflix dizisi büyük bir başarı elde etmesine rağmen ikinci sezon söylentilerini kesin bir dille yalanladı.

Gadd‘in gerçek hayatındaki ısrarlı takiple başa çıkma ve cinsel istismar travmalarıyla mücadele etmesini konu alan dizi, pazar günü gerçekleşen Emmy Ödülleri‘nde 4 büyük kategoride ödül kazandı.

Baby Reindeer’ın Emmy Zaferi ve Duygusal Mesajı

Pazar günü Baby Reindeer, En İyi Mini Dizi veya Antoloji Dizisi ödülünü alırken, Jessica Gunning En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Richard Gadd ise En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo dallarında ödüllere layık görüldü. Yardımcı oyuncular Tom Goodman-Hill ve Nava Mau da performanslarıyla Emmy‘ye aday gösterilmişti.

35 yaşındaki İskoç komedyen Gadd, ödülünü kabul ederken, istismar mağdurlarını “ilerlemeye devam etmeye” teşvik ederek, her şeyin sonunda iyi olacağına dair onlara güvence verdi.

İkinci Sezon Söylentilerine Son

Bütün bu başarıya rağmen Gadd, ikinci bir sezon yapmayı düşünmediğini açıkladı. Emmy töreninde IndieWire‘a konuşan Gadd, diziyi bir antolojiye dönüştürme fikri sorulduğunda, “Sanmıyorum,” dedi ve ekledi:
“O sondan çok gurur duydum. O son için çok mücadele ettim. Baby Reindeer‘ın o şekilde bitmesini gerçekten istedim. Bunun için gerçekten çok savaştım ve daha iyi bitemezdi diye düşünüyorum.”

Gadd, sözlerine şöyle devam etti:
“Birinci sezonun tamamlanan döngüsünü çok seviyorum, bu yüzden bazı şeylere dokunmamak en iyisi. Diziyi seven çok insan var ve bence onu insanların keşfedip keyfini çıkarabileceği bir sanat eseri olarak bırakmak daha doğru.”

Baby Reindeer Skandalı ve Netflix’e Açılan Dava

Dizinin Emmy zaferi, Fiona Harvey’in Baby Reindeer skandalı sebebiyle Netflix‘e açtığı iftira davası için 2025’e duruşma tarihi verilmesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

Dizideki ısrarlı takipçi karakteri Martha Scott‘a ilham veren kişinin Harvey olduğu, internet kullanıcıları tarafından ortaya çıkarıldı. Harvey, hikayenin doğruyu yansıtmadığını, kendisini hatalı bir şekilde ısrarlı takip yüzünden hüküm giymiş bir suçlu olarak gösterdiğini iddia ederek, Netflix’e iftira davası açtı.

Deadline’ın haberine göre, bir federal yargıç Harvey’in Netflix’e karşı açtığı davanın başlangıç tarihi olarak 6 Mayıs‘ı belirledi ve duruşmaların yaklaşık iki hafta sürmesi bekleniyor.

Gadd’in Yeni Projesi: Lions

Gadd’in bir sonraki projesi, BBC ve HBO yapımı olan Lions olacak. Glasgow’da geçen ve modern erkeklik kavramlarını sorgulayan bu 6 bölümlük dizi, Gadd’in kariyerindeki bir sonraki büyük adımı olacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: