Hintli Yönetmen Squid Game İçin Dava Açtı: “Luck Filmini Kopyaladılar”

Hintli sinemacı Soham Shah, Netflix'in popüler dizisi Squid Game'in, kendi filmi Luck'tan çalıntı olduğunu iddia ederek New York'ta dava açtı. Netflix bu suçlamaları reddediyor.

Hindistanlı sinemacı Soham Shah, popüler Netflix dizisi Squid Game‘in, kendi filmi Luck‘tan kopyalandığını iddia ederek Netflix’e dava açtı. Shah, 13 Eylül‘de New York’ta açtığı davada, 2009 yapımı Hintçe filmi Luck‘ın, Squid Game’e esin kaynağı olduğunu öne sürdü. Ancak Netflix, bu iddiaların dayanaksız olduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti.

Shah’ın İddiaları

Soham Shah, Squid Game’in hikayesinin, karakterlerinin, temalarının ve atmosferinin kendi filmi Luck ile büyük benzerlikler taşıdığını savunuyor. 2006 yılında yazmaya başladığını iddia ettiği Luck filminde, “şansla donatılmış bir grup insanın, ne kadar şanslı olduklarını görmek için gizli bir örgüt tarafından bir araya getirildiği” bir hikaye anlatılıyor. Squid Game’in de benzer bir temaya sahip olduğunu öne süren Shah, filmin 2009’da Hindistan, ABD, Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri‘nde vizyona girdiğini, bu nedenle Netflix’in filme ulaşmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Netflix’ten Sert Yanıt

Shah, davasında Squid Game’in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk‘u da ismen hedef alıyor ve Squid Game’in Luck’ın sinemalarda gösterime girdiği 2009 yılında yazıldığını iddia ediyor. Netflix ise yaptığı açıklamada, “Bu iddianın bir dayanağı yok. Squid Game, Hwang Dong-hyuk tarafından yaratılmış ve yazılmıştır. Bu konuyu güçlü bir şekilde savunmaya kararlıyız,” ifadelerini kullandı.

Tazminat Talebi

Shah, Netflix’in Squid Game ile telif haklarını ihlal ettiğini, diziden elde edilen gelirin ve Squid Game’den uyarlanan içeriklerin Netflix’in piyasa değerini 900 milyon dolardan fazla artırdığını öne sürüyor. Dava, tazminat talebinin yanı sıra, Netflix’in Squid Game’i pazarlamasını ve yayınlamasını engelleyecek bir ihtiyati tedbir kararı çıkarılmasını da içeriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: