Eyüp Sabri Tuncer’den Toplatma Kararına Yanıt: “Enteresan Bir Süreç Yaşıyoruz”

Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesi ürünleri, AB tarafından toplatma kararı aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, vitrindeki ürünlerle ilgili bir sorun olmadığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB), ünlü Türk kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer‘in bazı ürünlerini, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle toplatma kararı aldı. AB’nin 2022 yılı öncesi üretilen ürünlerinde bulunan bir kimyasal maddeye dayandırdığı toplatma kararının ardından, Eyüp Sabri Tuncer cephesinden önemli açıklamalar geldi.

Enteresan Bir Süreç Yaşanıyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Avrupa’da daha önce görülmemiş bir süreç yaşandığını belirtti. “Vitrindeki ürünlerimizle ilgili bir sıkıntı yok” diyen Tuncer, bu durumun 2022 yılı öncesinde üretilen ve zaten satılmayan ürünlerle ilgili olduğunu ifade etti.

“Bahsi geçen ürünler vitrine çıkması olası olmayan ürünler” diyen Tuncer, bu ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiğini ve depo köşelerinde unutulmuş olabileceğini belirtti.

Amazon’un Açıklaması Hatalı Bulundu

Amazon‘un, sanki tüm ürünler toplatılıyormuş gibi bir duyuru yapmasına tepki gösteren Tuncer, “Amazon’un açıklaması yanlış, vitrinde satışta olan ürünlerimizle ilgili herhangi bir yasak yok” diyerek mevcut ürünlerin satışının devam ettiğini söyledi.

Toplatma Kararı Neye Dayanıyor?

AB, toplatma kararını kozmetik ürünlerinde yasaklı olan 2-(4-tert-butilbenzil) propionaldehit (BMHCA) maddesinin kullanımı nedeniyle aldı. Bu maddenin üreme sistemine zarar verebileceği ve cilt hassasiyetine neden olabileceği belirtiliyor. Ancak Tuncer, bu maddenin artık ürünlerinde kullanılmadığını ve toplatma kararının yalnızca eski ürünler için geçerli olduğunu vurguladı.

Dünya Devleri de Listede

Eyüp Sabri Tuncer’in yanı sıra, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa’dan ünlü kozmetik markalarının da benzer toplatma kararlarıyla karşılaştığı belirtildi. Safety Gate Alerts sayfasında, birçok dev markanın parfüm, deodorant ve şampuan gibi ürünlerinde bu maddenin bulunduğu ve toplatma kararına dahil olduğu açıklandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: