Vahit Karaarslan Kalamış Yat Limanı İçin 505 Milyon Doları Taksitlerle Ödeyecek

Vahit Karaaslan, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nı 505 milyon dolarlık teklif ile kazandı. Karaaslan, bu bedeli özelleştirme idaresinin sunduğu taksit imkânıyla ödeyecek.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için yapılan özelleştirme ihalesi sonuçlandı ve 505 milyon dolarlık teklifle ihaleyi kazanan Vahit Karaarslan oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın onayladığı kararla Karaarslan, Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanını 40 yıl boyunca işletecek. Daha önce ihaleyi Koç Holding kazanmış ancak Cumhurbaşkanı onay vermemişti.

505 Milyon Dolarlık Ödeme Nasıl Yapılacak?

Karaarslan, ihaleyi kazanmasındaki en büyük etkenin, özelleştirme idaresinin sunduğu taksit imkânı olduğunu belirtti. Koç Holding gibi büyük bir rakibi geride bırakmayı başaran Karaarslan, ödeme konusunda herhangi bir ortaklık içine girmediğini, 505 milyon dolarlık bedeli taksitlerle ödeyeceğini ifade etti. Karaarslan, bu taksit düzeni sayesinde ihalenin maddi yükünü yönetilebilir bir hale getirdiklerini söyledi.

Proje Detayları Henüz Belirlenmedi

Karaarslan, projenin detaylarıyla ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Onay sürecinin yeni tamamlandığını belirterek, ekibiyle birlikte çalışıp daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Bölge halkı ve Kadıköy Belediyesi’nin projeye olan itirazları konusunda ise Karaaslan, iyi niyetli ve katkı sağlayacak herkesle iletişime açık olacaklarını dile getirdi.

Kadıköy Belediyesi’nden Projeye Tepki

Proje hakkında birçok soru işareti olsa da en çok merak edilen konular arasında Kalamış Parkı’nın projeye dahil edilip edilmeyeceği yer alıyor. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, parkın projeye dahil edilmesi halinde buna izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, projeye yönelik açılan davalar devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: