Emmy Ödülleri’nde “Kedili Kadın” Tartışması Gündeme Damga Vurdu

2024 Emmy Ödülleri'nde ünlüler, J.D. Vance'in "çocuksuz kedili kadınlar" sözlerine tepki gösterdi. Selena Gomez ve Candice Bergen sahnede eleştirilerini dile getirdi

2024 Emmy Ödülleri’ne katılan ünlüler, J.D Vance’in “çocuksuz kedili kadınlar” sözlerini eleştirdi. Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı Vance’in yorumları, törende birçok ünlü tarafından yoğun bir şekilde kınandı.

Yıldızlardan Sert Eleştiriler

15 Eylül’deki 76. Primetime Emmy Ödülleri’nde, Selena Gomez ve Candice Bergen de dahil olmak üzere birçok oyuncu, Vance’in kadınları hedef alan söylemlerine göndermelerde bulundu.

Gomez, Only Murders in the Building dizisindeki rol arkadaşlarıyla ödül sunarken esprili bir şekilde Vance’in sözlerine değindi. Şovun ilerleyen bölümlerinde Bergen ise, ünlü dizisi Murphy Brown üzerinden geçmişe atıfta bulunarak Vance’in sözlerine tepki gösterdi.

Murphy Brown’dan Vance’e Eleştiri

Bergen, Murphy Brown dizisinin 1988’de yayınlandığını ve o dönemde televizyonlardaki kadın karakterlerin ne kadar değiştiğini vurguladı. Bergen, “Bugün bir başkan yardımcısı adayı asla bir kadını çocuk sahibi olduğu için hedef almaz” diyerek Vance’in yorumlarına göndermede bulundu.

“Kedili Kadın” İfadesinin Yeniden Gündeme Gelmesi

Selena Gomez, gecede bir şaka yaparak Taylor Swift’in Harris’e verdiği desteğe gönderme yaptı. 2021’de J.D. Vance, “çocuksuz kedili kadınların ülkeyi aşağı çektiğini” belirtmiş ve bu ifadeleriyle büyük tepki toplamıştı. Vance, Kamala Harris, Pete Buttigieg ve Alexandria Ocasio-Cortez gibi isimlerin “çocuksuz” olduğu için ülkeyi yönetmemesi gerektiğini savunmuştu.

Kamala Harris’e Destek

Bu yorumlar üzerine Kamala Harris’in eşi Doug Emhoff’un eski eşi Kerstin Emhoff, Harris’i savundu. Emhoff, Harris’in sevgi dolu ve şefkatli olduğunu belirterek, onun karışık ailelerine verdiği katkılardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Tartışmalar Devam Ediyor

Vance’in “çocuksuz kedili kadın” yorumu, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler arasında yeniden gündeme gelirken, bu ifadeler Emmy Ödülleri’nde de alay konusu olmaya devam etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: