Eşcinsel Kimliğin Derinliklerine: Daniel Craig’in ‘Queer’ Filmindeki Büyüleyici Performansı

Daniel Craig, Luca Guadagnino'nun yeni filmi Queer'de uyuşturucu bağımlısı eşcinsel William Lee rolüyle eleştirmenlerden tam not aldı ve Oscar yarışında güçlü bir aday olabilir.

Daniel Craig, kariyerinde ikonik hale gelen James Bond, Benoit Blanc ve Joe Bang gibi karakterlere bir yenisini daha ekliyor. Craig, yönetmen Luca Guadagnino‘nun cinsellik yüklü aşk hikayesi Queer‘de, uyuşturucu bağımlısı eşcinsel Amerikalı göçmen William Lee rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

Filmin Kuzey Amerika prömiyeri, pazartesi günü Toronto Uluslararası Film Festivali‘nde yapıldı. Eleştirmenlere göre, Craig’in duygusal olarak parçalanmış bir adamı bu kadar hassas bir şekilde canlandırması, kariyerinin en iyi performanslarından biri olarak değerlendiriliyor. Oscar yarışında En İyi Erkek Oyuncu dalında güçlü bir aday olabileceği bile konuşuluyor.

“Tıklım Tıklım Dolu Bir Salonu Büyüledi”

Variety, Queer‘in Venedik Film Festivali‘ndeki dünya prömiyerinde, Craig’in kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilediğini yazdı. Müstehcen aşk sahneleriyle dikkat çeken film, dolu bir salonda büyük ilgi topladı. Film, William S. Burroughs‘un 1985 tarihli aynı adlı romanından uyarlanarak, 1950’lerin Mexico City’sinde yaşayan Amerikalı göçmen William Lee‘yi merkeze alıyor.

Festival Yolculuğu Devam Ediyor

Filmin resmi sinopsisine göre, Lee, şehre yeni gelen genç öğrenci Eugene Allerton ile karşılaştıktan sonra ilk kez biriyle samimi bir bağ kurma ihtimalini keşfeder. Film, ayrıca New York Film Festivali‘nde özel bir gösterimle izleyiciyle buluşacak ve ardından Londra ve Zürih Film Festivalleri‘nin yolunu tutacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: