ABD Ordusu İçin Gelişmiş Çip Üretecek: Intel 3,5 Milyar Dolarlık Anlaşmayı Güvence Altına Aldı

Intel, ABD ordusu için 3,5 milyar dolarlık anlaşmayla gelişmiş çip üretecek. Secure Enclave programı kapsamında yarı iletken üretimi Arizona'daki tesiste başlayacak.

Intel, ABD ordusu için çip üretme amacıyla 3,5 milyar dolarlık bir anlaşmayı sağlamlaştırdı. Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre, yonga üreticisi, ABD’li yetkililerle bağlayıcı bir anlaşmaya varmasının ardından Pentagon için yarı iletkenler üretmek üzere hibe almaya hak kazandı. Secure Enclave adı verilen gizli program, askeri ve istihbarat uygulamalarına yönelik gelişmiş çiplerin üretimini hedefliyor. Anlaşma, Arizona‘daki bir üretim tesisi dahil olmak üzere birden fazla eyaleti kapsıyor.

Intel, bir zamanların çip devi olarak yapay zekanın yükselişiyle zor zamanlar geçirdi. Ancak Secure Enclave anlaşması, ABD hükümetinin Intel’e güvenmeye devam ettiğini gösteriyor. Yine de Washington’da, tek bir firmaya güvenmenin doğru olup olmadığı konusunda endişeler var. Capitol Hill‘de Intel’e verilecek hibeyi azaltmaya yönelik tartışmalar sürüyor.

Çipler ve Bilim Yasası kapsamında Intel, bu yılın başında 8,5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık kredi aldı. Anlaşma, şirketin Arizona, Ohio, New Mexico ve Oregon’daki tesislerini desteklemeyi amaçlayan daha geniş bir teşvik paketinin parçası.

Intel’in Secure Enclave için sağlanan fonu, Ticaret Bakanlığı tarafından yönetilen hibe programından geliyor. Pentagon’un Intel’e olan güveni, firmanın son dönemde yaşadığı mali sıkıntılara rağmen devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: