James McAvoy: “Tom Riddle Rolünü Reddetmem Kariyerim İçin Dönüm Noktasıydı”

James McAvoy, kariyerinin başında Harry Potter film serisinde Tom Riddle rolünü neredeyse üstleniyordu. McAvoy, kariyerinde büyük bir teklif almasına rağmen bu rolü reddetti.

James McAvoy, kariyerinin ilk yıllarında Harry Potter film serisinde baş kötü adam rolünü neredeyse üstleniyordu. 45 yaşındaki İskoç aktör, Happy Sad Confused podcast’inde, genç Tom Riddle rolü için seçmelere katıldığını paylaştı. Tom Riddle, daha sonra Voldemort olarak tanınan karakterdir. McAvoy, kariyerinin henüz başında olduğunu ve neredeyse hiç iş yapmamışken kendisine avans teklif edildiğini belirtti.

McAvoy, seçmeler sürecini “gerçekten tuhaf” olarak tanımladı. Teklif edilen avans miktarı ise o zamanlar için büyük bir rakamdı: 40 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon 775 bin TL). Ancak menajerinin tavsiyesi üzerine bu rolü kabul etmedi. McAvoy, bunun yerine haftada 275 sterlin (yaklaşık 12 bin 200 TL) kazandığı bir tiyatro oyununda rol aldı ve bu karardan hiç pişman olmadığını söyledi. Bu deneyimi, kendisinin “oluşumunun bir parçası” olarak nitelendirdi.

Harry Potter Serisindeki Tom Riddle Rolü

McAvoy’un neredeyse üstleneceği Tom Riddle karakteri, Harry Potter ve Sırlar Odası (2002) filminde Christian Coulson tarafından canlandırıldı. Serinin 6. filmi olan Harry Potter ve Melez Prens‘te (2009), genç Riddle rolünü ise Hero Fiennes Tiffin üstlendi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: