Reuters: Putin, Nükleer Silah Kullanmayı Ciddi Şekilde Düşünüyor

Reuters’a konuşan uzmanlara göre, Putin nükleer silah kullanmayı ciddi olarak düşünüyor. Batı’nın Ukrayna’ya verdiği askeri destek, Putin’in sert tepkilerine neden olabilir.

Reuters’a konuşan üç uzmana göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer silah kullanmayı ciddi şekilde değerlendiriyor. Analistler, Batı’nın Ukrayna’ya verdiği askeri desteğin, Putin’in sert tepkilerine neden olabileceğini ve bu desteğin Rusya’nın stratejik çıkarlarına tehdit oluşturduğunu belirtti.

Nükleer Deneme İhtimali

Hamburg’daki Barış Araştırmaları ve Güvenlik Politikası Enstitüsü’nden Ulrich Kuehn, Putin’in bir nükleer deneme yaparak Batı’yı korkutabileceğini söyledi. Kuehn, “Bu, çatışmanın dramatik bir şekilde tırmanmasına neden olabilir,” diyerek, Batı’nın hala ilerlemesi durumunda Putin’in başka seçeneklerinin kalmayacağını ifade etti.

Avusturya’daki Innsbruck Üniversitesi’nden Gerhard Mangott da, Rusya’nın bir nükleer test gerçekleştirebileceğini belirterek, bu hamlenin, Rusya’nın nükleer tehditlerinin ciddi olduğunu göstermek amacıyla kullanılabileceğini söyledi. Ancak Mangott, nükleer bir misillemenin olasılığının düşük olduğunu da ekledi.

Rusya’nın Tehditleri

Rusya’nın BM Büyükelçisi Vassily Nebenzia, Ukrayna’ya uzun menzilli silahların verilmesinin NATO’yu Rusya’ya karşı doğrudan düşman haline getirebileceği uyarısında bulundu. Analistler, Rusya’nın Ukrayna’nın sivil altyapısına yönelik saldırılarını artırabileceğini, ancak NATO topraklarına doğrudan bir saldırı ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Putin’in bu tehditlerinin, Rus devlet televizyonunda defalarca gösterilmesinin, Rusya’da bu tehditleri yerine getirme yönünde bir beklenti yarattığı ifade ediliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: