2025 Yılı Yatırım Programı: Altyapı Öncelikli, Yeni Projeler Kısıtlı

2025-2027 Dönemi Yatırım Programı'nda altyapı projelerine öncelik verilecek. Tasarruf tedbirleri kapsamında yeni projeler zorunlu olmadıkça programa alınmayacak.

2025-2027 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, makroekonomik istikrarı koruma, enflasyonu düşürme ve kamu mali dengesini güçlendirme hedefleri doğrultusunda hareket edileceği belirtildi. Bu süreçte, kamu yatırımları öncelikli olarak iş, üretim ve yaşam ortamını iyileştiren altyapı projelerine yönlendirilecek. Ancak tasarruf tedbirleri kapsamında 2025 Yılı Yatırım Programı’na zorunlu haller dışında yeni projeler alınmayacak.

Altyapı Projelerine Öncelik Verilecek

Genelgede, On İkinci Kalkınma Planı çerçevesinde sürdürülebilir büyüme ve makroekonomik hedeflerin öncelikli olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, kamu yatırımları, özel sektör yatırımlarını destekleyecek ve üretken faaliyetleri teşvik edecek şekilde tasarlanacak. Sosyal ve iktisadi altyapı yatırımları öne çıkarılacak; kamu kaynakları, maliyet etkin ve verimli projelere tahsis edilecek.

Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Yeni Projeler Alınmayacak

Tasarruf tedbirleri gereğince, yeni projeler zorunlu olmadıkça kabul edilmeyecek ve mevcut projelere öncelik verilecek. Mevcut kamu sabit sermaye stokunun daha etkin kullanılması ve mevcut projelerin zamanında tamamlanması temel hedeflerden biri olacak. Bu çerçevede, yatırımların ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürülmesine önem verilecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: