Van’daki Düğünde 15 Milyon TL ve 2 Kilo Altın Takıldı: 4 Saatte 20 Kişi Saydı

Van'da düzenlenen aşiret düğününde geline 2 kilo altın, damada 15 milyon TL takıldı. Takılar, 4 saat boyunca 20 kişi tarafından sayıldı.

Van’da düzenlenen ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı Gevdan Aşireti‘nin düğün töreni, görkemli anlara sahne oldu. Şehmuz Işık‘ın oğlu Ömer Işık ile Mizgin Işık‘ın dünya evine girdiği düğünde, geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL değerinde takı takıldı. Takıların sayımı, 4 saat süren bir çalışmayla 20 kişi tarafından gerçekleştirildi.

Damada 15 Milyon TL, Geline 2 Kilo Altın Takıldı

2 ton etli yemeğin dağıtıldığı düğüne, aşiret liderleri, kanaat önderleri, iş adamları ve STK başkanları dahil birçok davetli katıldı. Takı töreni sonunda toplanan paralar, bavullara konarak taşındı. Düğünün ardından davetliler, halay çekerek kutlamalara devam etti.

“Para Önemli Değil, Birlik Beraberlik Önemli”

Damadın babası ve Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık, tören sonunda yaptığı açıklamada, paranın önemli olmadığını, birlik ve beraberliğin daha değerli olduğunu vurguladı. Işık, “Takı töreninde toplanan paralar aşiretler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmanın bir simgesidir” dedi.

web sitesi uygulama / geliştirme: