Facebook’un Gereksiz Özürleri Meta’ya Pahalıya Mal Oldu: Zuckerberg’den Pişmanlık İtirafı

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kariyerinde yaşadığı en büyük pişmanlıkları ve hatalarını açıkladı. Facebook‘un geçmişte bazı eleştiriler karşısında gereksiz yere özür dilediğini belirten Zuckerberg, bu hataların şirketin imajına ciddi zarar verdiğini ifade etti. Meta‘nın eski konumuna geri dönmesi için 10 yıl daha gerekebileceğini söyleyen Zuckerberg, şirketin politikaya daha az dahil olmayı planladığını da belirtti.

“Gereksiz Özürler Şirketin İmajını Zedeledi”

Zuckerberg, 20 yıllık kariyerinde en çok pişmanlık duyduğu konulardan birinin, Facebook‘un gereksiz yere özür dilemesi olduğunu söyledi. Geçmişte yaşanan Cambridge Analytica skandalı ve Myanmar soykırımı gibi olaylar sonrasında Meta’nın büyük eleştiriler aldığını ve şirketin bu süreçte zarar gördüğünü vurguladı. Özellikle Kongre önünde ifade vermek zorunda kaldıklarını hatırlatan Zuckerberg, Meta üzerinde oluşan baskının imajlarını ciddi şekilde zedelediğini belirtti.

Politikaya Daha Az Dahil Olacak

Meta’nın halka arzından sonra birçok zorluk yaşadıklarını belirten Zuckerberg, “Halka arz 1,5 yıllık bir hata ise, siyasi hesaplamalar 20 yıllık bir hata” diyerek politik sorunların daha uzun vadeli etkiler bıraktığını vurguladı. Zuckerberg, gelecekte Meta’nın politik tartışmalardan uzak duracağını ve şirketin hangi konularda rol alıp almayacağını daha net belirleyeceğini söyledi.

10 Yıllık Düzeltme Süreci

Mark Zuckerberg, Meta’nın imajını düzeltmek için 10 yıl gibi bir süreye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Şirketin yaptığı hataların, markanın potansiyelini büyük ölçüde gerilettiğini kabul eden Zuckerberg, bu zararın telafisinin uzun zaman alacağını belirtti. Ayrıca, kişisel imajını da yenilemek için çalıştığını belirten Zuckerberg, gelecekte sosyal medya platformlarının insanlara daha az zarar vermesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: