Dünyanın En Zengin İkinci Kişisi Kısa Süreli Değişti: Larry Ellison Zirveye Çıktı

Oracle’ın hisselerindeki artışla birlikte Larry Ellison, kısa süreliğine Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.

Oracle’ın kurucusu ve başkanı Larry Ellison, kısa bir süreliğine de olsa Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu. Oracle hisselerinin yükselmesi ve şirketin 2026 ile 2029 yılları için olumlu gelir tahminleri açıklaması, Ellison’ın servetini artırdı. Forbes‘un gerçek zamanlı milyarderler listesine göre, Ellison’ın net serveti bir ara 208,4 milyar dolar‘a ulaştı, ardından 197 milyar dolar‘a geriledi. Bezos’un net serveti ise 204 milyar dolar civarındaydı.

Oracle Hisseleri Yükselişte

Oracle hisseleri, şirketin beklentileri aşan çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte %11 oranında yükselerek 162,03 dolardan kapandı. Şirketin bu yılki hisseleri, %54 artış göstererek büyük sermayeli teknoloji şirketleri arasında dikkat çekiyor. Yapay zeka çip üreticisi Nvidia‘nın %141’lik artışı dışında Oracle, en hızlı yükselen teknoloji hisselerinden biri oldu. Bu yükseliş, Ellison’ın servetini de önemli ölçüde artırdı.

Zirvede Hâlâ Elon Musk Var

Her ne kadar Ellison ve Bezos arasında kısa süreli bir yarış yaşansa da, Elon Musk, 252 milyar dolar net servetiyle dünyanın en zengin kişisi olmaya devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: