Avrupa Devleri Peşindeydi, Osimhen Galatasaray’ı Seçti

Victor Osimhen Chelsea, PSG ve Suudilerin ilgisine rağmen Galatasaray’a transfer oldu. The Athletic, bu şaşırtıcı transferin perde arkasını yazdı.

Victor Osimhen, Chelsea, PSG ve Suudi kulüplerinin yoğun ilgisine rağmen, şaşırtıcı bir hamleyle Galatasaray‘a transfer oldu. 2022-23 sezonunda Napoli‘yi Serie A şampiyonu yapan ve Avrupa’nın en gözde forvetlerinden biri haline gelen Nijeryalı oyuncu, Süper Lig’de kiralık olarak forma giyecek. Peki, Osimhen’in kariyerinde bu büyük değişim nasıl gerçekleşti?

Osimhen’in Beklentileri Farklıydı

2024 yaz transfer döneminde, Osimhen’in kariyerinde başka bir adım atması bekleniyordu. Ocak ayında CBS Sports Golazo’ya yaptığı açıklamada, kariyerinde “bir adım daha atmaya” hazır olduğunu söylemişti. Ancak yaz döneminin sonunda, kendini Süper Lig’de Galatasaray formasıyla buldu. Üstelik, Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edemeyen bir takıma kiralık olarak transfer oldu.

Irkçı Saldırılar ve Form Düşüşü

Osimhen’in Napoli’den ayrılık süreci aslında geçen sezon başında başladı. 2022-23 sezonunda attığı 26 gol ile Serie A’da gol kralı olan ve büyük bir başarıya imza atan Osimhen, şampiyonluk sonrası form düşüklüğü yaşadı. Napoli’nin sosyal medya hesabında ırkçı bir paylaşımla alaya alınması ise durumu daha da kötüleştirdi. Kulübü dava etmeyi düşünen Osimhen, bir süre sonra Napoli ile sözleşme yenilese de ilişkiler gergin kaldı.

Transfer Süreci

Transfer dönemi boyunca PSG, Chelsea ve Suudi kulüpleri Osimhen ile ilgilendi. Ancak PSG son anda oyuncudan vazgeçti. Suudi kulüplerle yapılan görüşmeler ise oyuncunun menajeri tarafından başka bir rotaya çekildi. Chelsea ise Osimhen’in talep ettiği sözleşme şartlarını kabul etmediği için transfer gerçekleşmedi.

Transfer penceresinin kapanmasıyla birlikte Galatasaray, hala Osimhen’in transfer olabileceği nadir ülkelerden biriydi. Türkiye’de transfer dönemi 13 Eylül‘de sona erdi ve Galatasaray bu fırsatı değerlendirerek Osimhen’i kadrosuna kattı.

Galatasaray’da Yeni Bir Başlangıç

Osimhen, Galatasaray’a kiralık olarak transfer edilirken, İtalyan ekibi Napoli’ye herhangi bir kiralama ücreti ödenmedi. Sezonun geri kalanında Galatasaray, oyuncuya 6 milyon euro maaş ödeyecek. Üstelik Osimhen’in kazancı, Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi’den bile düşük. Galatasaray, bu transferle kadrosunu güçlendirerek Avrupa Ligi’nde güçlü bir performans sergilemeyi hedefliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: