En-Nesyri Süper Lig Tarihinin En Pahalı Transferi Oldu

Fenerbahçe’nin Youssef En-Nesyri transferi, Süper Lig tarihindeki 24 yıllık bonservis bedeli rekorunu kırdı.

Trendyol Süper Lig‘de 2024-2025 sezonunun birinci transfer ve tescil dönemi, büyük transferlere sahne oldu. Bu dönemin en dikkat çeken ismi ise Fenerbahçe‘nin kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri oldu. Faslı forvet, 19 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle Süper Lig tarihine geçti.

24 Yıllık Rekor Kırıldı

En-Nesyri’nin bu transferi, 2000 yılında Galatasaray‘ın Porto‘dan transfer ettiği Mario Jardel‘in 17 milyon avroluk bonservis rekorunu 24 yıl sonra geride bıraktı. Böylece, En-Nesyri Süper Lig tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek bonservis bedeliyle tarihe adını yazdırdı.

Fenerbahçe’nin Yüksek Transfer Harcamaları

Fenerbahçe, En-Nesyri transferinin yanı sıra Çağlar Söyüncü‘yü 8 milyon 500 bin avro karşılığında kadrosuna kattı. Bununla birlikte Suudi Arabistan’ın Al-Ahli takımından Allan Saint-Maximin‘i 8 milyon avro karşılığında kiralayarak, kiralama bedelinde de bir rekor kırdı.

Galatasaray’ın En Pahalı Transferi Gabriel Sara

Galatasaray da transfer döneminde önemli isimlerle kadrosunu güçlendirdi. İngiltere Premier Lig takımlarından Norwich City‘den transfer edilen orta saha oyuncusu Gabriel Sara, 18 milyon avroluk bedelle sarı-kırmızılı ekibin tarihindeki en pahalı transfer oldu.

Ayrıca, Elias Jelert ve Roland Sallai gibi önemli oyuncular da yüksek bedellerle Galatasaray kadrosuna katıldı. Sarı-kırmızılı kulüp, toplamda 33 milyon avro transfer harcaması yaptı.

Trabzonspor ve Beşiktaş da Hareketliydi

Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncu için toplam 19 milyon 670 bin avro harcama yaparken, en yüksek bedeli Muhammed Cham için ödedi. Beşiktaş ise Ciro Immobile ve Rafa Silva gibi yıldızlarla kadrosunu güçlendirirken, iki oyuncuya yıllık 6 milyon avro ödeneceğini açıkladı.

Süper Lig’in En Pahalı Transferleri

2024-2025 sezonunun en pahalı transferleri şu şekilde sıralandı:

  • Youssef En-Nesyri: 19 milyon 500 bin avro (Fenerbahçe)
  • Gabriel Sara: 18 milyon avro (Galatasaray)
  • Elias Jelert: 9 milyon avro (Galatasaray)
  • Çağlar Söyüncü: 8 milyon 500 bin avro (Fenerbahçe)
  • Roland Sallai: 6 milyon avro (Galatasaray)

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: