Bir Zamanların Zengin İş Adamı Asil Nadir, Devlet Hastanesinde Tedavi Görüyor

Asil Nadir, bir zamanlar dünyanın sayılı zenginlerindendi. Şimdi, sağlık sorunları nedeniyle Kıbrıs’ta devlet hastanesinde tedavi görüyor.

Asil Nadir, bir zamanlar dünyanın sayılı zenginlerinden biri olarak biliniyordu. Ancak, İngiltere’de zimmetine para geçirme suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve servetini kaybeden Kıbrıs asıllı Türk iş insanı, zor günler yaşıyor.

Servetini Kaybetti, Devlet Hastanesine Düştü

Bir dönem dünyanın en zenginleri arasında yer alan Pollypeck şirketinin başkanı Asil Nadir, zimmet suçlamasıyla İngiltere’de hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tüm mal varlığını kaybetti. Kıbrıs’ta ciddi sağlık sorunları yaşayan Nadir, tedavi için özel hastaneler yerine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘ne başvurdu.

Sağlık Sorunları ve Tedavi Süreci

Ağustos ayı sonunda akciğer ve bağırsak sorunları nedeniyle devlet hastanesinde müşahede altına alınan 83 yaşındaki Nadir, iki gün sonra taburcu edilmişti. Nadir birkaç hafta önce de Lefkoşa’daki aynı devlet hastanesinde tedavi görmüştü.  Eski iş adamının devlet hastanesinde tedavi görmesinin sebebi olarak, özel hastanelere olan borçları gösteriliyor.

Kimdir Asil Nadir?

1 Mayıs 1941 doğumlu Asil Nadir, Kıbrıs asıllı Türk iş insanıdır. 1980’li yıllarda medyadan elektroniğe birçok sektörde yatırım yaparak adını duyuran Nadir, özellikle Vestel Elektronik ve Pizza Hut Türkiye gibi projeleriyle tanındı. Ancak, Polly Peck şirketinin iflası ve zimmet suçlamaları, Nadir’in büyük çöküşüne neden oldu.

1990’lı yıllarda İngiltere’de servetini kaybeden ve daha sonra Türkiye’ye iade edilen Asil Nadir, şu an Kıbrıs’ta medya alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: