Tamer Karadağlı: Devlet Tiyatrolarında Lale Devri Bitti, Çalışmayacaksanız İstifa Edin

Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları’nda çalışmayan personele "istifa edin" çağrısında bulundu. "Lale devri bitti" diyen Karadağlı, bilet talebinin rekor seviyelere ulaştığını belirtti.

Bu yılın ocak ayında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanan Tamer Karadağlı, kurum içinde çalışmayıp maaş alanlara rest çekti. “Lale devri bitti” diyen Karadağlı, kimsenin sadece maaş alıp tiyatrocu olduğunu iddia etmesinin doğru olmadığını belirtti. Çalışmayanlara istifa çağrısında bulunduğunu vurgulayan Karadağlı, “Hakkaniyetli olmaya çok özen gösteriyorum” ifadelerini kullandı. Geçen yıl devlet tiyatrolarının 2 milyon 250 bin seyirciyle rekor kırdığını açıklayan Karadağlı, “İnsanlar bizi deli gibi bilet için arıyor” dedi.

“Benim Dönemimde 57 Ödül Kazandık”

Karadağlı, Hürriyet Gazetesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bu sene Türkiye genelinde seyirci sayımız 2 milyon 250 bin. Devlet Tiyatroları’nın 75 yıllık tarihinde bir rekor bu. İlk defa 2 milyonu geçtik. Geçen sene 1 milyon 300 bindi. En yüksek olduğu dönemler bu rakamdı. Son 1 yılda 75 yıllık rekoru kırdık. Bu sene 3 milyonu geçme hedefimiz var. Repertuar etkili oldu. Ciddi anlamda ‘tiyatro her yerde’ sloganıyla çaba gösterdik. Benim dönemimde 57 ödül kazandık” diye konuştu.

“İnsanlar Bizi Deli Gibi Bilet İçin Arıyor”

Karadağlı, Devlet Tiyatroları’nın biletlerine olan yoğun talebi şu sözlerle dile getirdi: “İnsanlar bizi deli gibi bilet için arıyor. Ben geldikten sonra Cumhurbaşkanlığı’na özel proje olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı için ‘Yüzyıllık Destan Atatürk’ oyununu yaptırdım. Bu bir üçleme: 100 yıllık ateş, 100 yıllık destan savaş, 100 yıllık destan bayrak. En önemli oyunumuz. Devlet Tiyatroları’nda ilk defa böyle bir üçleme var.”

“Çalışmayacaksanız İstifa Edin”

Kurum içindeki verimsiz çalışanlara yönelik sert uyarılarda bulunan Karadağlı, “Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Çalışmayacaksanız ‘istifa edin’ diyorum. Hakkaniyetli olmaya çok özen gösteriyorum” şeklinde konuştu.

“Lale Devri Bitti”

Karadağlı, bazı oyuncuların yıllarca çalışmadığını, dışarıda dizi çekip maaş aldıklarını belirtti: “Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale devri bitti. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: