Almanya’da Sanayi Üretimi Haziran’da 16 Ayın Zirvesine Yükseldi

Almanya'da sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,4 arttı. Böylelikle ülkede sanayi üretimi Şubat 2023'ten bu yana en yüksek aylık artışı gösterdi.

Almanya’da sanayi üretimi, Haziran ayında pozitif sinyaller verdi. Ülkenin sanayi üretimi, bir önceki aya göre yüzde 1,4 artış gösterdi. Bu aylık artış, Şubat 2023’ten bu yana en hızlı artış olarak kaydedildi. Bloomberg anketindeki beklenti artışın yüzde 1 olması yönündeydi.

Ancak, yıllık bazda sanayi üretimi beklentilerin altında bir gerileme yaşadı. Haziran ayında Almanya’da sanayi üretimi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 azaldı. Beklenti gerilemenin yüzde 4,2 olarak gerçekleşmesiydi.

Verilere göre, sanayi üretimindeki artış, özellikle otomobil ve elektrikli teçhizat sektörlerindeki yükselişle desteklendi. Ancak, Haziran ayında fabrika siparişlerinde beklenenden daha büyük bir artış gözlemlenmesine rağmen, son dönemde açıklanan diğer veriler hayal kırıklığı yarattı.

Gayri safi yurtiçi hasıla, iş dünyası beklentileri ve özel sektör üretiminin bir göstergesi olarak sürpriz düşüşler kaydedildi. Bundesbank Temmuz raporunda, “Zayıf talep ivmesi henüz tam olarak atlatılmadı. Sanayi faaliyetlerinin muhtemelen sadece yavaş bir şekilde iyileşeceği” uyarısında bulundu.

Bununla birlikte, Bundesbank üçüncü çeyrekte ekonomik faaliyetin biraz daha güçlü olacağını öngördü. İmalatçıların bu yıl şimdiye kadar düşük performans göstermesi nedeniyle büyümeyi destekleme görevi hizmet sektörüne düştü. Sanayiden gelecek destek, özellikle enflasyonun inatçı olduğu ve yüksek ücret artışlarının azaldığı Almanya için daha dengeli bir toparlanma sağlayacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: