John Malkovich 14 Yıl Sonra İstanbul’da Sahneye Çıkıyor: The Infernal Comedy Geliyor

John Malkovich, 14 yıl sonra The Infernal Comedy oyunuyla İstanbul’a dönüyor. 16-17 Eylül tarihlerinde Zorlu PSM’de sahnelenecek olan oyun, Jack Unterweger’in trajik hikayesini anlatıyor.

John Malkovich, sinema ve tiyatronun efsanevi isimlerinden biri olarak, 14 yıl aradan sonra İstanbul’a geri dönüyor. The Infernal Comedy (Cehennem Komedyası) adlı oyunu ile Zorlu PSM’de 16-17 Eylül tarihlerinde sahne alacak olan Malkovich, bu kez Avusturyalı seri katil Jack Unterweger’in hikayesini canlandırıyor. Bilet fiyatları 650 TL ile 20 bin TL arasında değişirken, baskı sırasında en uygun biletin 6 bin TL olduğu bildiriliyor.

Jack Unterweger’in Hikayesi

Jack Unterweger, 1974 yılında bir kadını öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edildi. Hapishanedeyken yazmaya başladığı otobiyografi ve tiyatro oyunları büyük ilgi çekti ve entelektüel bir grubun desteğiyle 16 yıl sonra şartlı tahliye edildi. Ancak, hapisten çıktıktan sonra cinayetlerine devam eden Unterweger, 1994 yılında yeniden tutuklanıp hapishanede intihar etti. Malkovich’in başrolünde olduğu The Infernal Comedy, bu trajik hikayeyi izleyiciye sunarken izleyiciyi Unterweger’in karanlık zihnine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Tiyatro ve Klasik Müziğin Yenilikçi Birleşimi

2008’den bu yana dünya genelinde sahnelenen The Infernal Comedy, Malkovich’in yanı sıra Viyana Akademi Orkestrası’nın şefi Martin Haselböck ve yönetmen Michael Sturminger’ın işbirliğiyle sahneleniyor. Malkovich, oyunu “klasik müzik ve tiyatronun çok yenilikçi ve inandırıcı bir birleşimi” olarak tanımlıyor. Oyunun müziksel kısmında Beethoven, Mozart, Vivaldi gibi dev bestecilerin aryaları seslendirilirken, Malkovich’in rol arkadaşları Louise Fribo ve Marie Arnet de sahnede Unterweger’in annesi, sevgilisi ve kurbanlarını canlandırıyor.

İstanbul Seyircisiyle Yeniden Buluşma

2010 yılında İstanbul Tiyatro Festivali’nde de sahnelenen oyun, 14 yıl sonra büyük bir merakla yeniden izleyicisiyle buluşacak. Malkovich, “En sonunda kötü, ama çok kötü bir adamı oynama imkanı buldum, bu da çok hoşuma gidiyor” diyerek rolüne duyduğu ilgiyi vurguluyor. Oyun, klasik müzikle harmanlanmış tiyatro performansı ve Malkovich’in büyüleyici oyunculuğuyla izleyicileri unutulmaz bir deneyime davet ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: