Pink Floyd’un Telif Hakları İçin Büyük Yarış: Sony 500 Milyon Dolar Teklif Etti

Sony Music, Pink Floyd'un telif hakları için 500 milyon dolar teklif etti ve müzik sektöründe dev yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Sony Music, rock müziğin efsanevi gruplarından Pink Floyd‘un telif hakları için 500 milyon dolar teklif etti. Daha önce Queen’in müzik kataloğunu yaklaşık 1 milyar dolara satın almak için görüşmelere başladığı bilinen Sony, şimdi de Wish You Were Here, Another Brick in the Wall ve Hey You gibi unutulmaz şarkıların yer aldığı Pink Floyd kataloğuna göz dikmiş durumda.

Pink Floyd, psychedelic rock türünde müzik yapan ve tüm zamanların en etkili rock grupları arasında gösterilen bir grup olarak biliniyor. Ancak, grubun iki önemli ismi Roger Waters ve David Gilmour arasındaki anlaşmazlık sonucu grup dağılmıştı. Roger Waters, grubun en ikonik albümlerinden biri olan The Wall’un haklarını alırken, diğer tüm arşivin mülkiyeti David Gilmour, Nick Mason ve daha önce hayatını kaybeden grup üyeleri Richard Wright ile Syd Barrett’in mirasçılarına geçti.

Bu gelişme, Sony’nin müzik sektöründeki etkinliğini artırmak adına yaptığı önemli bir hamle olarak görülüyor. Daha önce de Bruce Springsteen’in telif haklarını satın alan Sony, şimdi gözünü Pink Floyd ve Queen gibi dev isimlerin kataloglarına dikmiş durumda.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: