2 Yıl Önce Çalınan Churchill’in Orijinal Baskısı, İtalya’da Bulundu

Churchill'in en ikonik portrelerinden birinin orijinal baskısı, İtalya'da bulunduğu kaydedildi.

Euronews Türkçe haberine göre iki yıl önce Kanada’da kaybolan Winston Churchill’in en ikonik portrelerinden birinin orijinal baskısı, İtalya’da bulunduğu kaydedildi.

Ermeni-Kanadalı fotoğrafçı Yousuf Karsh tarafından 1941 yılında çekilen 67 yaşındaki İngiliz devlet adamı Winston Churchill’in “Kükreyen Aslan” portresi, eski İngiltere Başbakanı’nın en kalıcı fotoğraflarından biri olmasıyla önem taşıyor.

Churchill’in Kanada parlamentosunda yaptığı konuşmasının ardından çekilen Karsh’ın fotoğrafının orijinal baskısı yıllardır kayıptı. Ottawa polisi, portrenin İtalya’da bulunduğunu kabul etti. Cenova’dan bir kişi baskıyı, çalındığından habersiz olarak bir Sotheby’s müzayedesinde satın almıştı.
Baskının şu anki sahibi henüz yeni teyit edilmiş olsa da, Kanada polisi bu yılın başlarında 25 Nisan’da baskının çalınması ve satılmasıyla bağlantılı olarak Powassan, Ontario’dan bir kişiyi tutukladığını belirtti.

Hırsızlık suçlamasıyla 1 kişi tutuklandı.

43 yaşındaki şahıs 26 Nisan’da mahkemeye çıkarıldı ve sahtecilik, hırsızlık, kaçakçılık ve mala zarar verme suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.
1998 yılında orijinal imzalı bir baskı, Karsh’ın eşi Estrellita ile birlikte yaşadığı Ottawa’daki Fairmont Chateau Laurier oteline verilmişti.
19 Ağustos 2022’de oteldeki bir personel baskının bir kopyasıyla değiştirildiğini fark etti. Polis, hırsızlığın izini Kanada’daki Covid karantinaları sırasında, 2021 Noel’i ile 6 Ocak 2022 tarihleri arasında bir zamana kadar sürdü.
Bunun ardından fotoğrafın Londra’da özel bir İtalyan alıcıya açık artırmayla satıldığı belirtildi. Polis, “Her ikisi de parçanın çalındığından habersizdi,” dedi.
Kanadalı müfettişler açık kaynak araştırması ve kamuya açık ihbarlar yoluyla alıcının kimliğini tespit etti. Baskı, kimliği açıklanmayan alıcı tarafından bu ay Roma’da Kanada polisine geri teslim edilecek.

Kaynak: Euronews Türkçe

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: