Activision Satın Alımının Faturası Çalışanlara Kesildi: Microsoft 650 Kişiyi İşten Çıkarıyor

Microsoft, Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasının ardından Xbox oyun biriminden 650 çalışanı işten çıkaracak. Şirket maliyetleri düşürmek için bu adımı attı.

Microsoft, Activision Blizzard’ı satın almasından bu yana oyun biriminde üçüncü büyük işten çıkarma dalgasına giriyor. Şirket, Xbox oyun biriminden 650 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Bu hamle, şirketin Call of Duty’nin yayıncısı Activision Blizzard’ı 69 milyar dolar karşılığında satın almasının ardından maliyetleri azaltma çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Phil Spencer, Microsoft’un oyun şefi olarak değişen önceliklere uyum sağlamak amacıyla bu işten çıkarmaların yapılması gerektiğini belirtti. Ancak, Spencer, işten çıkarmaların herhangi bir oyun, cihaz ya da oyun deneyiminin iptaline yol açmadığını ve stüdyoların kapatılmadığını vurguladı.

Maliyet Kesintileri ve Yatırımlar

Microsoft, oyun sektörüne yaptığı yatırımları sürdürülebilir kılmak amacıyla maliyetleri azaltmaya odaklanıyor. Bu, Xbox bölümündeki işten çıkarmaları hızlandırdı. Şirket daha önce 2021 yılında Bethesda Softworks’ün sahibi olan ZeniMax Media’yı 7,5 milyar dolara satın almıştı. Bu satın alma Fallout ve The Elder Scrolls gibi büyük oyun serilerini Microsoft’un bünyesine katmıştı.

Diğer Oyun Devleri de Aynı Stratejiyi İzliyor

Microsoft’un rakipleri de benzer stratejiler izliyor. Japon teknoloji devi Sony, PlayStation biriminde 900 işçiyi işten çıkarırken, oyun yazılım firması Unity, canlı yayın hizmeti Twitch, mobil oyun yayıncısı Playtika ve sosyal platform Discord da işten çıkarmalar yapacağını duyurdu.

Microsoft‘un işten çıkarma dalgaları Ocak ayında başlamış ve Xbox oyun bölümünde 1900 kişiyi işten çıkarmıştı. Mayıs ayında ise Arkane Austin, Tango Gameworks ve Alpha Dog gibi stüdyoları kapatarak bu süreç devam etmişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: