Papa Francis’ten Singapur Ziyareti: Göçmen İşçilerin Hakları Korunmalı!

Papa Francis, Singapur'daki göçmen işçilere daha iyi ücret ve çalışma koşulları sağlanması gerektiğini belirtti ve yetkililere adil şartlar çağrısında bulundu.

Papa Francis, Asya ve Okyanusya turunun son ayağında Singapur’u ziyaret etti. Papa, ülkenin ekonomik gelişimine övgüler yağdırırken, özellikle göçmen işçilere daha iyi ücret ve çalışma koşulları sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Papa, Singapur’un küresel finans merkezi olmasında önemli katkıları olan göçmen işçilerin, adil bir ücret almasının garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

Papa’dan Göçmen İşçiler İçin Adil Ücret Çağrısı

Papa Francis, Singapur’da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, yalnızca pragmatizme ve liyakate odaklanmanın toplumsal eşitsizlikleri artırabileceğini ifade etti. Göçmen işçilerin, ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağladığını vurgulayan Papa, bu işçiler için daha iyi ücret ve koşullar talep etti.

Papa’nın Singapur Ziyareti

Papa Francis’in ziyareti kapsamında Singapur Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam ve Başbakan Lawrence Wong ile özel görüşmeler yaptı. Papa, ayrıca Singapur Ulusal Stadyumu’nda 55.000 kişinin katılmasını beklediği bir ayin düzenleyecek. Singapur’a yapılan bu ziyaret, Papa Francis’in Asya turunun son ayağı oldu.

web sitesi uygulama / geliştirme: