Almanya Schengen’i Durdurdu: Vize Yetmiyor, Geri Çevrilme Riski!

Almanya, 16 Eylül 2024’ten itibaren Schengen Anlaşması'nı fiilen askıya alarak sınırlarını kapatıyor. Vizesi olan Türkler de dahil olmak üzere birçok kişi, 'sakıncalı' görülürse geri çevrilebilecek.

Almanya, Avrupa Birliği içinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen Anlaşması’nı 16 Eylül 2024 itibariyle fiilen askıya aldı. Almanya’nın aldığı karar, sınır güvenliği, düzensiz göçü önleme ve radikal tehditlere karşı önlem alma amacıyla devreye girdi. Vizesi olan kişiler dahi ‘sakıncalı’ görüldüklerinde sınırdan geri çevrilecek. Bu karar, Türk vatandaşları da dahil olmak üzere birçok ülkeyi etkileyecek.

Schengen Askıya Alındı: Vize Yetmiyor

Almanya, özellikle düzensiz göç, radikal islamcı terör ve sınır ötesi suç kaynaklı tehditlere karşı sınır kontrollerini sıkılaştırdı. 16 Eylül’den itibaren, Schengen Anlaşması kapsamındaki serbest dolaşım askıya alınacak. Bu karara göre, vizesi olan kişiler dahi Alman sınır polisi tarafından sakıncalı bulunmaları durumunda ülkeye alınmayacak.

Türk Vatandaşları da Etkilenecek

Bu yeni düzenleme, Türk vatandaşlarını da doğrudan etkiliyor. Kaçak Türkler, Suriyeliler, Afganlar ve Afrika ülkelerinden gelenler, sınırda geri çevrilebilecek. Ayrıca, vizesi olan Türk vatandaşları dahi giriş yasağına tabi tutulabilir. İltica talebinde bulunanlar ise Almanya’daki mülteci kamplarına yönlendirilecek.

Hangi Ülkeler Bu Karardan Etkilenecek?

Almanya’nın sınır kontrolleri, öncelikli olarak Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka gibi komşu ülkeleri kapsıyor. Bu ülkelerden Almanya’ya giriş yapan kişiler, 6 ay boyunca sıkı kontrollere tabi tutulacak. Almanya’dan bu ülkelere çıkış ise serbest olacak.

Diğer yandan, Avusturya sınırlarında 11 Kasım 2024’e, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında ise 15 Aralık 2024’e kadar kontroller devam edecek. Bu süreler, gerekirse üç yıla kadar uzatılabilecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: