Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cevap: “Ben Özür Diliyorum, Şimdi Sıra Onda”

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan'ın "özür dilemeli" çağrısına yanıt vererek Dilruba adına özür diledi ve Erdoğan'ı da geçmişteki ifadeleri için özür dilemeye davet etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelttiği “Özür dilemeli” sözlerine tepki göstererek, tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun sokak röportajındaki ifadelerinden dolayı özür dilediğini söyledi. Ancak Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte kullandığı sert ifadeler için de özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Özel, Erdoğan’a seslenerek, “Dilruba’nın sözlerinden alınan varsa Dilruba adına özür dilerim, şimdi sıra Erdoğan’da” dedi. Erdoğan’ın daha önce CHP seçmenlerine yönelik “terörist”, “çürük” ve “sürtük” gibi ifadeler kullandığını hatırlatan Özel, bu sözlerin birçok kişiyi üzdüğünü ve Erdoğan’ın da bu sözler için özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Özel, Türkiye’nin normalleşmesi için iki tarafın da adım atması gerektiğini vurguladı.

Özel’in Konuşmasından Satırbaşları:

  1. Özür Daveti: Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, geçmişte kullandığı ifadeler nedeniyle CHP seçmenlerinden özür dileme çağrısında bulundu. “Ben kötü bir söz söylemedim, benim dilenecek bir özrüm yok, ama madem Dilruba’nın sözlerini bize mal ediyorlar, ben özür diliyorum. Şimdi sıra Sayın Erdoğan’da. O da söylediği sözlerden ve AK Partililerin ifadelerinden dolayı özür dilesin.”
  2. Teğmenler ve Hulusi Akar Eleştirisi: Özel, Hulusi Akar ve teğmenlerle ilgili kullanılan ifadeleri sorunlu bulduğunu söyledi. Teğmenlerin kılıç çatma törenine yönelik eleştirileri suni sorunlar olarak nitelendiren Özel, Akar’a yönelik de eleştirilerde bulundu: “Hulusi Akar’ı kazıdık, altından bir siyasal İslamcı çıktı.”
  3. Erdoğan’dan Normalleşme Adımı Bekliyor: Özel, Türkiye’nin kutuplaşmadan uzaklaşması gerektiğini ve Erdoğan’ın özür dilemesinin bu süreçte önemli bir adım olacağını belirtti. “Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Millet bunu istiyor. Ben üstüme düşeni yaptım, bakalım Erdoğan bunu yapabilecek mi?”
  4. Darbe ve Görev Değişiklikleri: Özel, Hulusi Akar’ı, darbe sonrası pozisyonu nedeniyle eleştirerek, “Darbe başarılı olsaydı başa geçecek kişi, başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir” dedi.

Özgür Özel’in açıklamaları, siyasette tansiyonu yükselten tartışmaların devam edeceğini gösterirken, Türkiye’nin kutuplaşmadan uzaklaşarak ortak bir dil geliştirmesi gerektiği mesajı verdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: