Gamze Akkuş İlgezdi: “Çocuklarımızın Güvenliği İçin Caydırıcı Cezalar Gerekli”

CHP’li İlgezdi, çocuk istismarına karşı caydırıcı cezaların gerekliliğini vurguladı. 2023’te cinsel istismar dosyalarının ikiye katlandığına dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Adalet Bakanlığı’nın 2023 yılına ait Adalet İstatistikleri raporuna dayanarak çocukların cinsel istismarı ve toplumsal çürüme üzerine önemli açıklamalarda bulundu. İlgezdi, çocukların güvenli bir ortamda büyüyebilmesi için daha caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Adalet İstatistikleri Endişe Verici

İlgezdi, 2023 yılı raporunda yer alan verilerin, Türkiye’de artan toplumsal sorunları gözler önüne serdiğini belirtti. Özellikle çocukların cinsel istismarı vakalarının artışının korkunç bir tablo oluşturduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “2023 yılı Adalet İstatistikleri, tek adam rejiminin Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdiğini apaçık ortaya koyuyor. 2015 ve 2023 yılları arasında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosya sayısı ikiye katlanmış durumda. Toplum olarak yüreklerimizde acı bir çığlık var, her yeni güne kötü bir haberle başlıyoruz.

İstatistikler Korkutucu Boyutta

İlgezdi, açıklamalarında şu rakamlara dikkat çekti:

  • 2023 yılında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosya sayısı 66 bin 138.
  • Aynı yıl mahkemelerde görülen çocukların cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919.
  • Bu suçtan mahkûm olan kişi sayısı ise 7 bin 88.

Caydırıcı Cezalar ve Psikolojik Destek Şart

İlgezdi, çocukların korunması için öncelikle caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini savundu. Bunun yanı sıra, aile sağlığı merkezlerine psikolog ataması yapılması ve ailelerin düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini belirtti. İlgezdi, toplumsal çürümenin önlenmesi için geç olmadan gerekli adımların atılmasının şart olduğunu vurguladı.

Suç Oranlarındaki Artış

İlgezdi, 2015 yılından bu yana en çok artış gösteren suçların başında uyuşturucu kullanımı, ardından dolandırıcılık ve çocuklara yönelik cinsel istismar geldiğini ifade etti. Suç oranlarının artmasıyla toplumun tehlikeli bir yapıya dönüştüğünü belirten İlgezdi, “Neredeyse her gün bir kadın sokak ortasında canice öldürülüyor, bir çocuğumuz cinsel istismara maruz kalıyor” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: