Fatih Altaylı’dan Dursun Özbek’e: “Bir Başkan Karaborsa Çetesini Niye Korur?”

Fatih Altaylı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bilet karaborsası skandalını araştırmak yerine, bu iddiaları gündeme getirenleri suçladığını iddia etti.

Galatasaray’ın eski yöneticisi ve gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray’daki bilet karaborsası iddiaları ve başkan Dursun Özbek’e yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kendi internet sitesinde yayınladığı “Başkan Özbek suçluları koruyor, ihbar edenleri suçluyor” başlıklı yazısında Altaylı, Dursun Özbek’in karaborsa skandalına yönelik tavrını eleştirerek, başkanın bu skandala karışanları koruduğunu iddia etti.

Karaborsa Skandalı ve Özbek’in Tavrı

Altaylı, Galatasaray yönetim kurulunda bazı üyelerin bilet karaborsası ile ilişkili olabileceği iddialarının aylardır ortada olduğunu belirterek, bu durumu aylar önce Başkan Özbek’e aktardığını ve bir soruşturma yapılmasını talep ettiğini söyledi. Özbek’in kendisine konuyla ilgileneceği yönünde söz verdiğini ifade eden Altaylı, başkanın bu konuda herhangi bir araştırma ya da soruşturma başlatmadığını dile getirdi.

“Olay Büyüdü”

Altaylı, konu yargıya intikal edince, Divan Kurulu üyesi Hayrettin Kozak tarafından dile getirildiğini ve kendisinin de bu durumu kamuoyuyla paylaştığını belirtti. Olayın ardından Dursun Özbek’in paniğe kapıldığını söyleyen Altaylı, yönetimin karaborsaya ilişkin bir yolsuzluk araştırması yapmaktansa, “Bizimle ilgili açılmış bir soruşturma var mı” diye savcılığa başvurduğunu belirtti.

Altaylı, Divan toplantısında yaptığı konuşmada durumu eleştirerek, “Bir uyuşturucu kaçakçısı savcıya gidip ‘Benim hakkımda soruşturma yapıyor musunuz’ diye sorsa savcılık ona ‘Evet yapıyoruz, varsa delilleri karart’ der mi?” diyerek ironi yaptı.

Özbek’in Suç Duyurusu Tartışma Yarattı

Altaylı, Başkan Dursun Özbek’in karaborsa iddialarını gündeme getirenlere yönelik suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Özbek’in savcılığa verdiği dilekçede, bu iddiaları “asılsız” olarak nitelendirdiğini ve bu iddiaların Galatasaray’a zarar verdiğini savunarak, bu kişilerin cezalandırılmasını talep ettiğini yazdı. Altaylı’ya göre, Başkan Özbek adeta karaborsacılığı olmadığına dair savcılığa “kefil” olmuş gibi davranıyor.

Altaylı, Özbek’in Galatasaray Divanı’na ve kamuoyuna verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, “Ortada suç varsa aydınlatılmasını isteyen bir başkan değil, suç yok diyen ve bizi suçlayanları araştırın diyen bir başkan var” dedi.

“Bu Tavırdan Korkarım”

Altaylı, yazısının sonunda Özbek’in bu tutumunu sert bir şekilde eleştirerek, “Doğru olmayan şeyleri bu kadar rahatça doğru gibi anlatan birinden çok korkarım. Hele hele suçu ve suçluyu koruyandan, suç ortağı olmayı bile göze alan birinden daha çok korkarım” ifadelerini kullandı.

Altaylı daha sonra da X’ten şu paylaşımı yaptı:

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: