Özel Okulda Sahte Öğretmen Skandalı: Veli Ortaya Çıkardı

İstanbul’da bir anne, kızının okuma yazma öğrenememesi üzerine sahte öğretmen skandalını ortaya çıkardı. Aile, öğretmen ve okul hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’da bir özel okulda yaşanan sahte öğretmen skandalı, ilkokul birinci sınıfta okuma yazma öğrenemeyen bir öğrencinin annesi tarafından ortaya çıkarıldı. Anne Elçin Ünlü, kızının okuma yazma öğrenememesinden şüphelenerek öğretmenin peşine düştü. Yapılan araştırmalar sonucunda, öğretmenin çocuk gelişimi mezunu olduğu ve sadece anaokullarında yardımcı eğitmen olarak çalışabileceği ortaya çıktı. Anne ve diğer aileler, okul ve öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Formasyon Eksikliği

Sancaktepe’deki özel okulda görev yapan öğretmenin gerekli öğretmenlik formasyonuna sahip olmadığı ve yalnızca anaokullarında görev yapabileceği öğrenildi. Olayın ardından, Ünlü çocuklarını devlet okuluna aldı.

Ailelerden Suç Duyurusu

Toplamda üç aile, öğretmen ve okul yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öğretmenin ilkokuldan ayrılarak bir anaokulunda işe başladığı, okul yetkililerinin ise konu hakkında açıklama yapmadığı belirtildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: