Japon Bilim İnsanlarından Uyarı: 10 Bin Feet İrtifada Yüzlerce Bakteri ve Mantar Bulundu

Japon bilim insanları, 10 bin feet irtifada yüzlerce bakteri ve mantar tespit etti. Bu mikroorganizmaların insan patojenleri taşıyabileceği uyarısı yapıldı.

Japonya semalarında yapılan bir araştırmada, bilim insanları 10 bin feet irtifada havada yüzlerce bakteri ve mantar tespit etti. Hava yoluyla bulaşan hastalıkları inceleyen araştırmacılar, bu mikroorganizmaların uzun mesafeler kat edebildiğini ve potansiyel insan patojenleri taşıyabileceğini belirtti.

Potansiyel Tehlike: İnsan Patojenleri

Araştırma ekibinde yer alan Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nden Dr. Xavier Rodo, bakterilerin üçte birinin ve mantarların büyük bir kısmının potansiyel insan patojenleri olduğunu vurguladı. Mikroorganizmaların yaklaşık 2 bin kilometre mesafeye kadar yayılabileceği tahmin ediliyor.

Hastalık Riski ve Uyarılar

Her ne kadar araştırma, bu yüksek irtifadaki mikropların yere düşüp salgınlara neden olabileceğine dair doğrudan bir kanıt sunmasa da, uzmanlar bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Araştırmanın bulguları, ABD Ulusal Bilimler Akademisi Bildirileri (PNAS) dergisinde yayımlandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: