Kara Kutu Anne: Narin Güran Soruşturmasında Kilit İsim

Narin Güran’ın ölüm nedeni henüz tam olarak belirlenemedi. Otopsi raporları inceleniyor ve "kara kutu" olarak adlandırılan anne hakkında soruşturmalar sürüyor.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü hakkında soruşturma derinleştiriliyor. Şu anda 24 kişi gözaltında tutuluyor ve çapraz sorgular sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi, babası, iki ağabeyi ve 4 amcası da bulunuyor. Soruşturmanın en önemli aşamalarından biri olan otopsi ön raporu ise nihayet açıklandı.

Otopsi Ön Raporu: Kesici Alet ve Silah İzine Rastlanmadı

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, Narin’in vücudunda kesici alet ya da ateşli silah yaralanması bulunmadığı belirtildi. Ayrıca ölüm zamanının da tespit edilemediği vurgulandı. Narin’in vücudu ciddi çürüme belirtileri gösterdiği için kesin ölüm nedeni tam olarak belirlenemedi, ancak incelemeler sürüyor. Uzmanlar, çocuğun cesedinde bulunan 91 doku örneğinin detaylı şekilde incelendiğini ve istismar dahil her türlü ihtimalin değerlendirildiğini ifade ediyor.

Cinayette “Kara Kutu” Anne

Soruşturma kapsamında eski Emniyet Müdürü Mesut Demirbilek, Narin’in annesinin olayın kilit ismi olduğunu belirtti. Demirbilek, “Anne, çelişkili açıklamalar yapıyor ve soruşturmada düğümü çözecek kişi olabilir” dedi. Ayrıca, baba hakkında da sonrasında olaya vakıf olduğu ve bazı şeyleri gizlediği iddiası gündeme geldi.

Deliller Kaybolmadı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Oral, Narin’in cesedinin su altında kalmasına rağmen delillerin kaybolmayacağını ve otopsi raporunun soruşturma için büyük bir ışık tutacağını söyledi. Prof. Dr. Oral, cesetteki kemik kırıklarının ne zaman meydana geldiğinin de bu raporla netlik kazanacağını belirtti. Cinayetin nasıl işlendiği, Narin’in öldürülmeden önce cinsel istismara uğrayıp uğramadığı gibi sorular da otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

Soruşturma Süreci

Adli tıp uzmanlarının yaptığı detaylı incelemeler sonrasında, cesetteki doku örneklerinin bir kısmı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kesin ölüm nedeni, Diyarbakır ve İstanbul’daki incelemeler sonucunda belirlenecek. Narin Güran’ın ölümündeki sır perdesi, otopsi raporu tamamlandığında aralanacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: