MHP’li Atilla Kaya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mesaj: “Yatına Değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne Sahip Çık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmen eleştirilerine, MHP’li Atilla Kaya, “Yatına değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve askerlerine sahip çık” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan ve kılıçlarla yemin eden yeni mezun teğmenleri sert sözlerle eleştirirken, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya‘dan bu eleştirilere tepki geldi.

Erdoğan, katıldığı bir İmam Hatipliler toplantısında, “Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir, kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz” ifadeleriyle teğmenleri hedef almıştı. Erdoğan’ın bu çıkışı, Atilla Kaya tarafından, Mustafa Kemal Atatürk‘ün mirasına yönelik bir tehdit olarak yorumlandı.

Kaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın Savarona yatı ziyaretine atıfta bulunarak, “Askerlerini tehdit gördüğün Mustafa Kemal mi? Onun emaneti, yat değil, ondan uzaklaştırmaya çalıştığın Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onun emanetine sahip çıkmak istiyorsan; yatına değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu korumak için and içen Mustafa Kemal’in askerlerine sahip çıkacaksın!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Erdoğan‘ın Savarona yatı incelemesi sırasında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da hazır bulunmuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: