Sapphire AVM kapanıyor: Lüks AVM artık ofis olacak

İstanbul’un en yüksek binalarından biri olan Sapphire AVM kapanarak ofis alanına dönüşüyor. Kiler Holding, binanın ofis kiralamalarına bir ay içinde başlamayı planlıyor.

İstanbul’un Levent semtinde yer alan ve Kiler Holding’e ait olan Sapphire AVM, resmen kapanıyor. Bina, ofis alanı olarak kullanılmak üzere dönüştürülecek ve yakın zamanda ofis kiralamaları başlayacak.

Açıldığı dönemde lüks bir alışveriş merkezi olarak hizmet veren Sapphire AVM, artık ticari alan olarak kullanılmayacak. Kiler Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, AVM kısmında tadilat tamamlanmış olup, ofis kiralamalarının yaklaşık bir ay içerisinde başlaması öngörülüyor.

İstanbul’un en yüksek binalarından biri

262,5 metre yüksekliğiyle Sapphire, İstanbul’un en yüksek binaları arasında yer alıyor. Bina, konut, AVM ve seyir terası gibi çoklu kullanımlar sunan bir karma proje olarak tasarlanmıştı. 10 bodrum katı ve 56 yerüstü katından oluşan bu bina, şehrin simgelerinden biri olarak biliniyor.

Halkbank’tan geri alınmıştı

Sapphire AVM, borçlarına karşılık 2019 yılında 100 milyon dolara Halkbank’a satılmış, ancak 2021 yılında 48 milyon dolara yeniden Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. Geçtiğimiz yıl AVM’yi ofise dönüştürme planları çerçevesinde, Kiler Holding, kiracı markalarla anlaşarak AVM’yi kapatma kararı aldı. Şirket, ocak ayı itibarıyla alışveriş merkezini kapatarak ofis dönüşüm sürecini başlattı.

Bina değeri milyarlarca lira

Kiler Holding tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan 2023 yılı gayrimenkul değerleme raporuna göre, Sapphire AVM’nin değeri 2 milyar 411 milyon 324 bin TL olarak belirlendi.

web sitesi uygulama / geliştirme: