Adana Diken Üstünde: Peş Peşe Depremlerle Güne Başladı!

Adana Kozan'da 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi.

AFAD’ın internet sitesindeki bilgilere göre, merkez üssü Kozan olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem saat 05.32’de, 7,6 kilometre derinlikte meydana geldi.

İki Artçı Deprem Daha Oldu

İlk depremden bir dakika sonra, aynı bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı. Bu depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi. Ayrıca, saat 05.34’te 4,0 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekiplerin sahada çalışmalarına devam ettiğini ve şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5, 4 büyüklüğünde arka arkaya üç deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Olumsuz Bir Durum Yok

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve şu ana kadar kendilerine herhangi bir olumsuz durumun ulaşmadığını belirtti. Arslanköylü, “Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: